8 maart is het Internationale Vrouwendag! Vandaag staat geheel in het teken van vrouwen. Want we zijn awesome! Vandaag is all about verbondenheid, empowerment en opkomen voor de rechten van de vrouw.

Maar is dat nou wel zo’n goed teken dat we na 100 jaar strijd nog steeds een Internationale Vrouwendag nodig hebben? Hoewel we op veel fronten een mooie inhaalslag hebben gemaakt, staan we nog steeds niet helemaal naast de man.

Nog steeds bestaat het overgrote deel van corporate Nederland uit mannen. Nog steeds lopen vrouwen aan tegen een glazen plafond. We verdienen in veel gevallen ook nog steeds niet hetzelfde. De gezondheidszorg is voor een groot deel nog op mannen gebaseerd. Daarnaast bestaat ook onze vertegenwoordiging in de regering voornamelijk uit mannen.

En zoals wij weten; you can’t ask a man to do a woman’s job. Als je serieus wilt dat de belangen van vrouwen beter behartigd worden, stem dan volgende week op een vrouw.  Stem niet op de vrouw die hoog op de kandidatenlijst staat, maar ga voor een dame onderaan de lijst, die zonder jouw steun nooit in de kamer komt. Together we can do this! #wgotthis

light-person-woman-fire

Join the conversation! 1 Comment

  1. […] Happy international Women’s day […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

About Wgotthis

Wgotthis, netwerk voor vrouwen die vooruit willen. W staat voor we, ofwel voor women. Ben jij ook een vrouw die meer uit het leven wil halen? Join Wgotthis.

Categorie

Blogs, Motivation, News, Powerwomen, Rolemodels, Verkiezingen 2017, WEvents

Tags

, , , , ,