WBlogs

W need to vote!

Vandaag is het zover; we mogen stemmen! Jawel; MOGEN stemmen. Dit recht is niet altijd vanzelfsprekend geweest. En hoe gaaf is het dat we ook nog een eens op een vrouw mogen stemmen!
Als we iets willen doen aan de ongelijkheid in de 2e kamer is dit onze kans. De 2e kamer telt 150 leden. Op dit moment zijn 57 daarvan vrouw. Dat betekent dat 38% uit vrouwen bestaat en dus 62% uit mannen. De Nederlandse bevolking bestaat ongeveer zo’n 50/50% uit mannen en vrouwen. Vrouwen zijn dus ondervertegenwoordigd in de 2e kamer. Tijd om de balans te herstellen.
Wanneer we massaal op een vrouw stemmen, gaat het aantal vrouwen omhoog in de 2e kamer. Let op, je moet dan wel op de vrouwen stemmen die lager op de lijst staan. De vrouw op plek 2 komt de kamer wel in (als de partij minimaal 2 zetels haalt). Wil je echt het verschil maken, stem dan op de vrouw die anders nooit in de kamer zou komen.
Meer vrouwen in de 2e kamer zou niet alleen een betere afspiegeling van de samenleving betekenen maar ook zou de 2e kamer eindelijk een female touch krijgen. Met meer vrouwen hopen we op andere issues en keuzes, een andere toon in debatten en meer rolmodellen die positieve veranderingen voor Nederland in gang gaan zetten. We can have it all! Maar dan moet je wel gaan stemmen.
En onthoud: wat je ook stemt vandaag; stem met je hart. Laat liefde je keuze bepalen want uit angst en haat is nog nooit iets moois voortgekomen.

3 Comments

  • Wendy

    Top, ladies! Uiteraard gestemd op een vrouw, lager op de lijst. En nu duimen!

  • Alice

    Yes, gestemd op een vrouw.
    Ik hoop dat anno 2017 vrouwen de kansen creëren en nemen om te bouwen aan een samenleving die diversiteit omarmt en de meisjes van nu laat zien dat zij groot mogen dromen en hun stem belangrijk is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.