14 Mrt 2017

W need to vote!

Vandaag is het zover; we mogen stemmen! Jawel; MOGEN stemmen. Dit recht is niet altijd vanzelfsprekend geweest. En hoe gaaf is het dat we ook nog een eens op een vrouw mogen stemmen!

Als we iets willen doen aan de ongelijkheid in de 2e kamer is dit onze kans. De 2e kamer telt 150 leden. Op dit moment zijn 57 daarvan vrouw. Dat betekent dat 38% uit vrouwen bestaat en dus 62% uit mannen. De Nederlandse bevolking bestaat ongeveer zo’n 50/50% uit mannen en vrouwen. Vrouwen zijn dus ondervertegenwoordigd in de 2e kamer. Tijd om de balans te herstellen.

Wanneer we massaal op een vrouw stemmen, gaat het aantal vrouwen omhoog in de 2e kamer. Let op, je moet dan wel op de vrouwen stemmen die lager op de lijst staan. De vrouw op plek 2 komt de kamer wel in (als de partij minimaal 2 zetels haalt). Wil je echt het verschil maken, stem dan op de vrouw die anders nooit in de kamer zou komen.

Meer vrouwen in de 2e kamer zou niet alleen een betere afspiegeling van de samenleving betekenen maar ook zou de 2e kamer eindelijk een female touch krijgen. Met meer vrouwen hopen we op andere issues en keuzes, een andere toon in debatten en meer rolmodellen die positieve veranderingen voor Nederland in gang gaan zetten. We can have it all! Maar dan moet je wel gaan stemmen.

En onthoud: wat je ook stemt vandaag; stem met je hart. Laat liefde je keuze bepalen want uit angst en haat is nog nooit iets moois voortgekomen.

Join the conversation! 4 Comments

  1. Top, ladies! Uiteraard gestemd op een vrouw, lager op de lijst. En nu duimen!

    Beantwoorden
  2. Yes, gestemd op een vrouw.
    Ik hoop dat anno 2017 vrouwen de kansen creëren en nemen om te bouwen aan een samenleving die diversiteit omarmt en de meisjes van nu laat zien dat zij groot mogen dromen en hun stem belangrijk is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

About Wgotthis

Wgotthis, netwerk voor vrouwen die vooruit willen. W staat voor we, ofwel voor women. Ben jij ook een vrouw die meer uit het leven wil halen? Join Wgotthis.

Categorie

Blogs, Inspiration, Motivation, News, Powerwomen, Rolemodels, Verkiezingen 2017

Tags