WBlogs

W are b!tches

Een vrouw met haar op haar tanden, daar zijn we niet zo van gecharmeerd, lijkt het. Een vrouw die niet over zich heen laat lopen, of een keer stevig van zich afbijt is al gauw een bitch. En als ze geen bitch is, zal het wel that time of the month zijn. Mannen lijken veel minder last te hebben van dit soort typeringen. Double standard much?

Wanneer een man zakelijk communiceert is hij een leider, dwingt hij respect af. Hoe kan het toch dat een vrouw een hele andere reactie opwekt. Komt het omdat wij nog steeds als zachter gezien worden? Of zijn we inderdaad zachter en passen we ons aan omdat we anders niet serieus genomen worden?

Hoe dan ook; waar zouden we zijn zonder de vrouwen met haar op hun tanden? Vrouwen als Aletta Jacobs, Khadija Arib, Sonja Barend, Els Borst, Linda de Mol, Neelie Kroes, Lucia Rijker, Annemarie Jorritsma, Gloria Wekker, Femke Halsema, Olga Commandeur, Gerda Havertong en zoveel andere bekende en minder bekende vrouwen. Vrouwen die deuren voor ons hebben geopend, gegaan zijn waar nog geen vrouw gegaan was. Het laat ons zien dat nothing is impossible. Als we de grenzen die we onszelf opleggen loslaten en gaan. Want wij zijn vrouwen en wij zijn awesome. Wgotthis!

 

 
 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.