WFeatures

W Feature: Martine Brand, fashion Illustrator

05-Martine-Brand-red-nose-Paris

Happy Monday! Het is weer feature dag bij Wgotthis, dat betekent dat we jullie weer gaan voorzien van onze wekelijkse dosis positieve energie! Deze keer hebben we de eer gehad om de zeer getalenteerde mode illustrator Martine Brand te mogen interviewen. Lees hoe zij haar droom heeft waargemaakt en deze tot op de dag van vandaag leeft. Enjoy!

  • Vertel kort wie je bent ( bijv. opleiding, carriereloopbaan, passies, interesses etc.)

Ik ben Martine Brand fashion illustrator, kinderboek illustrator, klassiek schilder, uitgever, executive filmproducent en Editor-at-large. Ik ben afgestudeerd aan de fashion- en de kunst academie. Ik heb gewerkt voor magazines als Vogue, L’officiel, Harpers Bazaar, Vanity Fair, Nouveau, Elegance en mode labels als Chanel, Dior, Giorgio Armani, Louis Vuitton, YSL, Valentino, Chopard, Piaget, Cartier, Hermes en vele anderen.

  • Hoe is het idee om als fashion illustrator aan de slag te gaan begonnen?  

Fashion fotograaf Bruno Bisang deed de suggestie om eens een paar fashion illustraties te maken. Deze heb ik opgestuurd en ik was binnen een maand aangesloten bij 8 agency’s wereldwijd en daarnaast werden mijn eigen magazine en boeken 3 keer per jaar wereldwijd uitgebracht door de Amerikaanse uitgever Condé Nast (Vogue) tijdens fashion weeks. Ik maakte illustraties voor de catwalks van de grote fashion labels zoals: Louis Vuitton, Chanel, Dior, Giorgio Armani, Valentino, Dolce & Gabbana, Versace, YSL, Ulyana Sergeengo. (Hieruit volgde ook vele vervolgopdrachten voor deze labels.)

ac9c517676eb745fd3e4094278107bf5

  • Wanneer ben je als zelfstandige/kunstenaar begonnen?  

Op het moment dat ik van de kunst academie kwam, werd mijn eerste kinderboek uitgegeven door uitgeverij Kluitman. Dit was een opdracht voor de Efteling. Daarop volgden illustratie opdrachten voor o.a. Kidada Jones (hier deed ik de illustraties voor haar boek “Cherry Blossom Jones”) en voor Walt Disney. Ik ben in essentie altijd kunstenaar geweest.

  • Hoe heb je jouw zoektocht vormgegeven? Bijv. trainingen gevolgd, literatuur, events, netwerken etc.

Ik heb vele musea bezocht en ik heb ook gigantisch veel kunstboeken thuis liggen die ik regelmatig bestudeer. Daarnaast heb ik veel literatuur doorgenomen op het gebied van kunst. Als Editor-at-large heb ik ook veel kunst-, en fashion-art fotoboeken samengesteld voor Condé Nast. Van de samenwerking met grote fashion fotografen leer je ontzettend veel.

  • Ben je ergens vastgelopen tijdens jouw zoektocht? Zo ja, hoe ben je weer verder gegaan?

Tot nu toe komen mijn dromen uit  Ik loop altijd door.

  • Wat maakt jouw werk onderscheidend?

De emoties in mijn kunstwerk maakt een kunstwerk onderscheidend en echt uniek die van mij. Het zijn mijn gevoelens die er in zitten.

  • Wat zijn de voor- en nadelen van het zelfstandig ondernemerschap?

De verdiensten zijn zeer goed, ik reis veel en heb veel vrijheid. Je passie is ook je inkomen. Het nadeel is dat je toch erg hard werkt, ook in de weekenden, om deadlines te realiseren. Je zegt geen Chanel of Giorgio Armani af omdat je met vakantie wilt.

  • Wat zijn je toekomstplannen voor jouw business?

Naast mijn fashion illustrator opdrachten en schilder opdrachten, richt ik mij ook op beelden boetseren en etsen. Er komt een kinderboek uit voorzien van mijn illustraties, met de brandweer als onderwerp; “Brandee Het Brandweer Meisje” heet het en het is geschreven door Sharon Wünsch.

  • Heb je nog tips en adviezen voor toekomstige onderneemsters?

Ja, geloof in jezelf!

Waar kunnen eventuele klanten jouw bedrijf vinden?

Ysl-Vogue-martine-brand-3-R

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.