WFeatures

W Feature: Taneesha Sijmons, danseres en aanstormend ondernemer

Image-3

Het is weer maandag! Dit is alweer de 9e editie van de Wgotthis Feature en deze keer mogen we verhaal van Taneesha Sijmons delen. Lees hoe deze veelzijdige en ambitieuze jonge vrouw hard op weg is om haar eigen onderneming op het gebied van dans te starten.

  • Geef een introductie van jezelf (wie ben je, wat heb je gedaan, waar kom je vandaan, wat voor mens ben je, ben je een gevoels- of verstandsmens, etc.)

Mijn naam is Taneesha Sijmons. Ik ben 23 jaar, mama van een lief klein prinsesje van 8 maanden en een freelance danseres. Wij wonen met z’n drietjes in Amsterdam. In 2016 ben ik, met 6 maanden zwangerschap, afgestudeerd aan het Art & Entertainment College, richting Dans. Voor deze opleiding heb ik het gymnasium afgerond en in plaats van de standaardkeuze om naar een universiteit te gaan, heb ik gekozen voor mijn passie: dans! Gelukkig heb ik ouders die mij altijd hebben gesteund, waardoor ik extra gemotiveerd was om deze keuze te maken.

Nu ik afgestudeerd ben, ben ik werkzaam als freelance danseres (ik dans in voorstellingen, nachtclubs, videoclips en op festivals) en ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen onderneming (wat officieel zal launchenop 1 juni 2017, so its coming soon!)

  • Wanneer heb je besloten om voor jezelf te beginnen en waarom?

 Afgelopen maand heb ik definitief de knoop doorgehakt om voor mezelf te beginnen. Ik had al vanaf het tweede jaar van mijn opleiding veel ideeën en de ambitie om iets te gaan ondernemen, maar onzekerheid maakte dat ik twijfelde aan mezelf. En zo legde ik het dus elke keer naast me neer. Nu ik afgestudeerd ben en net moeder schakelde er zich een knopje in me om. Ik kreeg opeens een hele goeie ingeving en besloot dat op papier te zetten. Zodoende bleef ik maar schrijven en schrijven en zo ontstond de opzet van mijn bedrijf!

Image-1

  • Hoe heb je de weg naar een eigen onderneming  vormgegeven? Bv doormiddel van trainingen workshops, literatuur, therapie, netwerken etc.

Ik heb heel veel artikelen op internet gelezen, ben lid geworden van verschillende platforms voor (vrouwelijke) ondernemers en gesproken met mijn close familieleden en vrienden. Daarnaast staan er verschillende trainingen en workshops op de agenda om meer te leren over het ondernemerschap. 

  • Ben je ergens vastgelopen tijdens het ontwikkelen van je eigen onderneming ? Zo ja, hoe ben je weer verder gegaan?

Jaa zeker, het is af en toe moeilijk om echt goed te tijd te nemen om te ontwikkelen in verband met het moederschap en daarnaast het freelance dansen en mijn bijbaantje. Toch probeer ik met mijn vriend steeds momentjes te creëren dat hij zich ontfermt over ons meisje en dat ik aan het werk kan. Hij is echt mijn steun.

  • Geef een beknopte omschrijving van jouw business en wat jouw bedrijf onderscheidend maakt.

Mijn opkomend bedrijf ‘Artistic Soul’ richt zich op personal branding voor dansers. Naast danstalent moet een danser zichzelf kunnen onderscheiden van de rest van de dansers door middel van een aantrekkelijk dans CV, een showreel en voortreffelijke portfolio-foto’s. Wij van Artistic Soul bieden diverse werkzaamheden en diensten aan waardoor jouw persoonlijkheid niet alleen verwerkt is in your movement maar ook in your presentation.

Wat mijn business, in mijn ogen, uniek maakt is dat er verschillende personal branding coaches zijn maar geen één gericht op de danswereld. Dansers zijn zelf een’ product’ en moeten elke auditie zichzelf bewijzen tegenover juryleden, choreografen en creative directors om een plek te kunnen bemachtigen in een show of opdracht van enige andere vorm. Veel dansers daarentegen willen alleen maar bezig zijn met hun passie: dans en zich liever niet al te veel bezig houden met de zakelijke kant van het vak: zichzelf verkopen met de juiste middelen. Artistic Soul kan hierin een oplossing bieden.

  • Is het anders om als vrouw een bedrijf te runnen? En zo ja, hoe merk je dat in de praktijk?

Omdat ik pas ga starten met mijn bedrijf heb ik hier zelf nog geen ervaring mee gehad. 

  • Heb je nog tips voor toekomstige onderneemsters?

Wees niet bang, just do it! Laat je onzekerheden en twijfels je niet tegenhouden van jouw stukje wat je in deze wereld wilt brengen. Its a piece of yourself and you should be proud and determined to share it with the world!

  • Waar kunnen eventuele klanten jouw bedrijf vinden?

Op 1 juni zal de officiële start zijn van Artistic Soul en je kan via mijn persoonlijke Facebookpagina en Instagram alle informatie zien tegen die tijd! So be patient!

Facebook: Taneesha Sijmons

Instagram: @taneeshasijmons

Snapchat: @taneessijmons

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.