WBusiness,  WFeatures

W Feature: tassenontwerpster Daphny Raes.

Daphny en Han - Founders DAPHNY RAESFounders DAPHNY RAES; Daphny en Han.

Welkom bij Wgotthis op deze zonnige maandag, een heerlijk begin van een nieuwe week vol nieuwe kansen en mogelijkheden! Onze inspirerende female business owner is deze keer tassenontwerpster Daphny Raes. Lees hoe zij direct na haar opleiding haar designer tassen bedrijf is begonnen en hoe belangrijk het is om je gevoel te volgen en gewoon te beginnen; al doende leert men! Enjoy!

Geef een introductie van jezelf:  

Ik ben Daphny, Vlaamse maar al 10 jaar in Amsterdam. Ik ben naar Nederland gekomen voor een studie Fashion and design aan het Amsterdam Fashion Institute en daarna blijven plakken. 

Ben graag creatief bezig, niet vies van een uitdaging en een echte perfectionist. Zakelijk heb ik alle grote beslissingen puur op gevoel genomen. 

Ik heb nooit echt een plan uitgedacht maar telkens wanneer ik een keuze maakte vloeide daar weer een andere keuze uit verder, tot waar ik nu ben. Al heb ik de laatste jaren wel geleerd om ook zakelijker te zijn en ook niet alles op gevoel te beslissen. Als ik ergens voor ga, laat ik er ook alles voor en doe ik er alles aan om het te laten slagen. 

 Wanneer heb je besloten om voor jezelf te beginnen en waarom?  

Ik was net afgestudeerd en wist na mijn stage heel goed dat ik liever voor mezelf wilde werken en mijn eigen ideeën wilde uitwerken. Maar ook vooral dat ik niet bij een bedrijf aan de slag wilde. Ik heb toen als hobby enkele tassen voor mezelf gemaakt, vond dit zo leuk en kreeg goede reacties waardoor ik al snel besloot om hier meer mee te doen. Een jaar na mijn diploma uitreiking heb ik me ingeschreven bij de KVK en is mijn bedrijf beetje bij beetje gegroeid. 

  

Hoe heb je de weg naar je eigen onderneming vormgegeven?  

Heel veel zelfstudie. Ik wist hoe ik kleding in elkaar moest zetten dus ik vond het een kleine stap om te leren hoe ik tassen moest maken. Ik heb boeken gekocht, filmpjes bekeken en veel geoefend. Voor de zakelijke kant van het bedrijf volg ik veel seminars  en lees ik vaak blogs over marketing en groei.  

  

Ben je ergens vastgelopen en hoe ben je dan weer verder gegaan?  

Ik ben zeker een paar keer vastgelopen. Omdat ik totaal geen ervaring had met de zakelijke kant van een bedrijf was het een uitdaging om heel snel alles zelf te moeten leren. Dit ging echt met vallen en opstaan maar je leert er uiteindelijk erg veel van. Wat ik vooral heb geleerd is dat je dingen waar je niet goed in bent uit handen moet geven. En je vooral richten op wat echt belangrijk is. Anderhalf jaar geleden is mijn partner bij het bedrijf gekomen en hij focust zich sindsdien voornamelijk op de zakelijke kant en ik op de creatieve. Als je een bedrijf hebt waarbij je een product verkoopt moet je ook steeds alles weer investeren om te kunnen groeien dus dat is tot nu toe nog steeds de grootste uitdaging om hierin creatief te zijn. 

  

Beknopte omschrijving en wat maakt je onderscheidend?  

Designer tassen kosten vaak meer dan 1.000 euro. Mede omdat ze in de duurste winkelstraten verkopen en over de top marketing campagnes voeren. Dit kan anders dachten wij. Door ons te richten op directe verkoop (online), zonder tussenpersonen, kunnen wij dezelfde hoge kwaliteit aanbieden, in Europa gemaakt, voor een eerlijke prijs. 

We onderscheiden ons ook in het leer dat we gebruiken. Ons leer is plantaardig gelooid in Italië. Dit betekent dat het leer met natuurlijke kleurstoffen van bomen en bladeren wordt gekleurd. Slechts 15% van al het leer wereldwijd wordt zo gemaakt (lees: zonder chemicaliën en een dikke laag verf) en is van erg hoge kwaliteit zodat onze tassen lang meegaan en mooier worden na verloop van tijd.  

Backpack 'Jamie' black python model

Trio bag 'Ella' black python model

 Inspiratie?  

Ik haal inspiratie uit mijn dagelijkse leven in Amsterdam. Ik ontwerp tassen die ik zelf wil dragen en gebruiken bij een bepaalde gelegenheid. Door mijn drukke leven in Amsterdam vind ik het fijn om tassen te dragen die praktisch zijn (handen vrij tijdens fietsen,…) maar wel modieus. 

 Tips voor de lezer?  

Blijf trouw aan jezelf, geef niet op na een tegenslag en doe vooral de dingen waarbij je zelf een goed gevoel hebt. 

Waar te vinden? 

Via www.daphnyraes.com

En op Kickstarter, waar op dit moment een campagne hebben om onze eerste productie in Europa mee op te starten: t/m 29 juni kan je met early bird kortingen tot 40% onze tassen pre-orderen.

Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/1445337369/minimal-high-quality-leather-bags-at-an-honest-pri?ref=bvozow

 Facebook: https://www.facebook.com/DaphnyRaesFashion

Instagram: https://www.instagram.com/daphnyraesfashion/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.