WBlogs

W share our tips

 
Vorige week deelden we een aantal van onze lessons learned (zie hier). Deze week geven we je een aantal tips die ons goed hebben geholpen. Hopelijk helpen ze je jou ook op weg.
jaime-handley-44725

  1. Blijf dromen! Een droom is geen huwelijk zoals iemand ons laatst vertelde. Je mag blijven dromen en dromen mogen veranderen. Wat vandaag fantastisch is, wordt misschien een sleur na verloop van tijd. Tijd voor een nieuwe droom dus!
  2. Neem de tijd om te ontdekken wat je leuk vindt. Voor sommigen van ons is het chrystal clear waar hun passie ligt, waar hun hart sneller van gaat kloppen. Voor anderen is het een eeuwige zoektocht. Vooral voor mensen met brede interesses is keuzes maken lastig.
  3. Ga naar inspiratie avonden, lezingen, netwerkbijeenkomsten, whatever. Je leert er nieuwe mensen kennen, hoort inspirerende verhalen, raakt geprikkeld, etc. Wij gaan zelf als het even kan naar zoveel mogelijk bijeenkomsten.
  4. Lees boeken! En dan geen doktersromans maar boeken waardoor je geïnspireerd raakt, zelf hulp boeken te over! Niet helemaal je ding? Geen nood, er zijn ook heel veel mooie (auto) biografieën te vinden.
  5. Loose the excuses. “Ik kan niet sporten, echt geen tijd voor”, of “ik ben financieel afhankelijk van mijn werk, dus ik kan niet voor mezelf beginnen”, we praten onszelf en elkaar van alles aan en houden daarmee onszelf en elkaar klein. If you want it you will find a way. If not, you’ll find an excuse. Denk daar maar eens goed over na. 😉
  6. Wees niet bang om ‘fouten’ te maken. Blijkt je hobby toch niet helemaal geslaagd als day job? No worries. Weer wat geleerd, on to the next!
  7. Leer van je fouten. Kijk kritisch naar wat er mis is gegaan en trek lering hieruit. Zo weet je de volgende keer waar je voor uit moet kijken.
  8. Begin gewoon 😉 Het ergste dat je kan gebeuren is dat het niet lukt zoals je had gehoopt. Big deal. Je hebt het geprobeerd en als je er alles aan hebt gedaan om er een succes van te maken, dan kun je jezelf niets verwijten. Maar wat als het wel helemaal lukt en geweldig wordt… dat mag je jezelf toch niet onthouden! Just do it!

 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.