WBlogs

W praise fathers

Vaders; love them, hate them, or miss them. Met Vaderdag in het vooruitzicht is het tijd we eens kijken naar de rol van vaders en vaderfiguren in ons leven.
Uit onderzoek blijkt dat traditioneel moeders vooral bezig zijn met de zorg en vaders vooral met kinderen spelen. Niets nieuws hier. Maar vaders doen, misschien wel onbewust, nog veel meer. Zo beïnvloed de manier waarop hij vrouwen behandeld het zelfbeeld van jonge meisjes. Ook de manier waarop hij in het leven staat is van invloed waarop meisjes later zelf tegen de wereld aankijken. Maar een van de belangrijkste dingen is toch wel de veiligheid en bescherming die een vader biedt.

In Nederland krijgt een vader 2 dagen verlof na de geboorte, de moeder zo’n 3 maanden. Zegt dat iets over het gewicht die we de rol van vader meegeven als maatschappij? Ook gaan moeders massaal minder werken, terwijl vaders met een ‘papadag’ nog steeds eerder uitzondering dan regel zijn. En dat terwijl het juist goed is voor zowel vader als kind om ook eens zonder moeder samen te zijn.
We kunnen een start maken door onze kinderen het goede voorbeeld te geven en zelf een partner te kiezen die de rol van vader serieus neemt. Een partner waar je een goede relatie mee hebt en die laat zien hoe je vrouw hoort te behandelen. Dat het daarnaast een chaos is in huis na een ‘papadag’ nemen we dan maar op de koop toe.
Want papa’s we ♥ you!
New Blog Post - W praise fathers-2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.