WBlogs

W need to study our rolemodels

Aangezien we zelf ook zoekende zijn, volgen we zelf workshops, lezen we artikelen en boeken, volgen we blogs en kijken we heel wat documentaires en TEDtalks. Alles om nog dichter bij onszelf te komen en zo erachter komen wat we nou echt willen. We delen graag de door opgedane kennis met je. Vandaag zoomen we in op rolmodellen.
Heb jij rolmodellen? Vrouwen die je inspireren? Vast wel. Ga eens bij jezelf na waarom deze vrouw(en) je aanspreken. Kies 3 vrouwen die jou inspireren en schrijf op wat aan deze vrouw je zo aanspreekt. Probeer te voelen wat je blij maakt als je deze vrouw ziet. Wat is het eerste woord wat bij je te binnen schiet als je deze vrouw ziet?Maak het voor jezelf visueel als je hier moeite mee hebt. Verzamel quotes, plak foto’s op een moodboard, kijk filmpjes van die vrouw en vraag jezelf wat je zo interessant vindt aan haar. Er is een reden dat je aan deze specifieke vrouwen dacht bij deze vraag. Probeer de reden te achterhalen.
Neem bijvoorbeeld Oprah; mogelijk spreekt haar levensverhaal je aan, of haar eeuwige gevecht met de kilo’s, misschien haar succes, of wellicht haar enorme schoenencollectie… Er is iets waardoor je je kunt identificeren met haar. Ga daarnaar op zoek. Doe dat bij alle vrouwen waar jij blij van wordt. Dan zie je namelijk waar jouw verlangens liggen. Mensen die je inspireren hebben iets wat jij ook graag zou willen hebben. Ieder stapje dichterbij zelfkennis brengt je dichterbij jezelf. Dichterbij je gevoel, dichterbij je hart… En als je die hebt leren kennen en leert gebruiken als compas, zul je merken dat je leven verandert.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.