WBusiness,  WFeatures

W Feature: Nicole Engels, dé coach voor vrouwen die geïnspireerd willen leven & werken

2017_Nicole_RaquelOttens-3368

Happy Monday! Het is weer feature dag bij Wgotthis, dat betekent dat we jullie weer mogen voorzien van onze wekelijkse dosis positieve energie! Deze keer staat Nicole Engels in de spotlights. Lees hoe deze moedige dame zeer recentelijk haar eigen coaching praktijk heeft opgestart en hoe ze haar weg ernaar toe heeft vormgegeven en nog steeds aan het vormgeven is. Enjoy en laat je weer inspireren!

  • Geef een introductie van jezelf (wie ben je, wat heb je gedaan, waar kom je vandaan, wat voor mens ben je, ben je een gevoels- of verstandsmens, etc.) 

 Ik ben Nicole Engels, 34 jaar en ik wist al op mijn 15e, toen ik voor de eerste keer dr. Phil op tv zag, dat ik hetzelfde werk wilde gaan doen. Ik heb psychologie gestudeerd, heb me vervolgens laten leiden door mijn eigen ‘mitsen en maren’ bij het kiezen van mijn specialisatie en voor de richting gekozen die de grootste baanzekerheid zou bieden. Ik ben dus van mijn oorspronkelijke plan afgeweken destijds en gaan werken in het bedrijfsleven. Maar mijn passie voor het coachen en helpen ontwikkelen van mensen kwam steeds weer terug en de laatste 6 jaar heb ik gewerkt als trainer en coach bij een grote HR-dienstverlener. Ik heb 1 juli 2017 mijn eigen bedrijf gelanceerd en ik start vanuit mijn baan in loondienst. Ik begin met 4 dagen werken in de week bij mijn huidige werkgever en 1 dag voor mezelf. Mijn streven is om mijn eigen bedrijf te laten groeien en een stevige fundering neer te zetten zodat ik mijn tijd en focus steeds meer kan gaan verleggen naar het ondernemerschap en mijn eigen bedrijf. Ik weet dat dit een kwestie van tijd is maar ik voel in alles dat dit gaat lukken en dat www.nicoleengels.com  straks op de kaart staat. 

Van origine ben ik een enorm gevoelsmens. Als kind kon ik altijd al goed voelen en ik heb een sterke intuïtie. Maar ergens, a long the way, ben ik in mijn latere leven veel beslissingen op basis van mijn denken en vanuit mijn hoofd gaan maken. Ik heb daardoor een mooi CV en goede arbeidsvoorwaarden opgebouwd maar de laatste jaren begon ik steeds vaker te voelen dat er meer in mij zat dan dat eruit kwam in mijn baan. Ik wilde mijn passie gaan leven en ik wist dat ik de enige was die mezelf in de weg stond. Ik durfde dit idee in het begin niet toe te laten, want de gedachte alleen al dat ik alles wat ik had opgebouwd op zou moeten geven om de stap om voor mezelf te beginnen te nemen, dat beangstigde mij enorm. Gelukkig is dit nu veranderd. Ik heb geleerd hoe ik weer vanuit mijn hoofd bij mijn gevoel kan komen. Ik weet nu wat ik het liefste wil doen, ik weet wat ik kan, hoe ik grote doelen kan realiseren en mijn ‘waarom’ is groot. Dit maakt dat ik de stap heb genomen en nu aan de start van een nieuw en groot avontuur sta. 

  • Wanneer heb je besloten om voor jezelf te beginnen en waarom? 

Het idee speelde al jaren, ik heb 8 jaar geleden n.a.v. een seminar over ondernemerschap mijn domeinnaam al gekocht, maar begin dit jaar heb ik de stap genomen. Mijn relatie was net uit en ik stelde mezelf de vraag: Nicole, wat wil je nu ECHT? En het starten van mijn eigen bedrijf, waarin ik vrouwen mag coachen en trainen was het antwoord. Ik was single op dat moment, er was geen extra salaris om op terug te vallen en ik heb toen besloten dat ook dit geen excuus meer mocht zijn voor mij om mijn eigen droom uit te stellen. Ik heb terug gekeken op mijn eigen ontwikkeling en ik heb gezien wat voor mij de sleutels waren tot het vinden en omarmen van mijn passie en het creëren van het leven waar ik naar verlang. Ik heb veel van deze sleutels al mogen delen in al mijn trainingen en coaching gesprekken de afgelopen jaren en ik heb gezien dat ze werken. Ik geloof dat wij allen het vermogen hebben om een leven te creëren om verliefd op te worden en ik geniet er enorm van om vrouwen te helpen hun passie te ontdekken zodat ook zij hun hart kunnen gaan volgen en het leven kunnen creëren waar zij naar verlangen. 

2017_nicole_raquelottens-3708.jpg

  • Hoe heb je de weg naar een eigen onderneming  vormgegeven? Bv doormiddel van trainingen workshops, literatuur, therapie, netwerken etc.

Ook mijn weg begon 8 jaar geleden, toen ik besloot naar het business seminar te gaan. Zo’n 3 jaar geleden ben ik heel bewust allerlei grote coaches online gaan volgen, die al doen wat ik nu doe. Ik geloof dat wij het gemiddelde worden van de mensen waar wij ons mee omringen, dus mijn facebook werd voor mij een walhalla vol inspiratie. Toen ik begin dit jaar besloot DE stap naar ondernemerschap te maken, bedacht ik mij dat ik nog geen kennis of kunde had op dit vlak. Ik dacht toen “it’s time to put my money where my mouth is”. Dus ik heb een geweldige business coach in de arm genomen die het online al zo goed doet (daar waar zij is, daar wil ik komen), ik heb een geweldige empowerment fotografe gevonden en ik heb gewerkt met een retegoeie webdesignster. 

Dit zijn allemaal investeringen op zakelijk vlak voor mij. Daarnaast investeer ik ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb de laatste twee jaar een geweldige coach waar ik elke maand 1 x mee af spreek en ik volg op dit moment ook een inhoudelijk en spiritueel programma bij Gabby Bernstein. Ik verbaas mezelf soms nu ik ontdek hoe makkelijk ik durf te investeren, nu ik ga voor iets waar ik 100% in geloof. Ook is het gaaf om een passie en gedrevenheid te ontdekken bij mezelf waarvan ik nog niet wist dat ik die in mij had. Mijn omgeving geeft dit ook terug. Maar ik ervaar het zelf ook iedere dag. Deze power en energie waar ik zo naar verlangd heb, die ontstaat juist door het leven van mijn passie en het volgen van mijn eigen hart. 

  • Ben je ergens vastgelopen tijdens het ontwikkelen van je eigen onderneming ? Zo ja, hoe ben je weer verder gegaan?

Ja, elke nieuwe beslissing weer. Elke keer weer als ik een nieuwe stap maak buiten mijn comfort zone. Het aangeven op mijn werk bij mijn nieuwe manager dat ik voor mezelf wilde beginnen. De inschrijving bij de KvK, geloof het of niet, ik heb er een nacht niet van geslapen. Mijn eerste blog posten. Mijn eerste facebook live. Elke financiële investering. Als je kiest voor werken met goede mensen, dan kost dit ook wat, maar tegelijkertijd… ik geloof dat ik elke investering er dubbel en dwars uit ga halenBij iedere nieuwe stap speelt mijn hoofd op en die vindt er van alles van, nog voor ik ben begonnen. Ik weet nu hoe ik weer kan verbinden met mijn gevoel en dit maakt dat ik durf te doen, dat ik in de actie ga en dat dingen gaan lopen. Maar het is steeds weer terugkomen bij mijn intuïtie, mijn gevoel en mijn grote ‘waarom’ helder voor ogen houden. 

  • Geef een beknopte omschrijving van jouw business en wat jouw bedrijf onderscheidend maakt.

Ik help vrouwen die geïnspireerd willen leven en werken. Ik help hen hun passie te ontdekken of te gaan omarmen zodat zij het leven kunnen creëren waar zij zo naar verlangen. Ik zeg bewust creëren omdat ik geloof dat wij allemaal alles in ons hebben wat nodig is om onze dromen te verwezenlijken. Ik help deze vrouwen te leren hoe zij gebruik kunnen maken van de onrust in hun hoofd. Minder denken en piekeren maar meer voelen, jezelf zijn en van daaruit bewuste en geïnspireerde acties nemen. 

 Mijn motto is dan ook niet voor niets:

 “Voorbij de ‘ja, maar…’ ligt jouw verlangen”

Mijn grootste onderscheidende vermogens zijn twee dingen. De eerste is dat ik zelf ook continu bezig ben met dit proces. Ik ben zelf elke dag weer bezig met nog meer mezelf worden, nog meer mijn hart te gaan volgen. Steeds weer de switch van mijn hoofd naar mijn gevoel te maken. Het tweede punt is dat ik erg sensitief ben en dat ik in gesprekken direct zie en voel wat echt is en wat niet. Als er maar een klein stukje in jou is wat jezelf nog voor de gek wilt houden, dan pik ik dat op en dat help ik het zichtbaar maken zodat jij hier mee aan de slag kunt gaan. 

  • Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Uit mensen en alle situaties die ik meemaak. Ik heb gemerkt dat als ik ieder mens als een mogelijke leermeester zie, ook de mensen waar ik mij minder mee verbonden voel, dat er altijd iets te leren valt. Ik ben fan van het internet, in vind het geweldig dat ik al mijn grote voorbeelden met één ‘like’ kan volgen en ik laat mij door zoveel grote coaches inspireren. Dit zijn spirituele leraren, ondernemerscoaches, bekende mensen met een visie die mij aanspreekt. Maar ook mijn familie, mijn vrienden en mijn zakelijk netwerk inspireren mij. Daarnaast maak ik natuurlijk van alles mee op een dag, net zoals iedereen, en elke situatie (goede coaching, leuk moment met collega, fijn gesprek met familielid, conflict met een ander, moeilijk moment in een training etc.) biedt mij een mogelijkheid om van te kunnen leren. Zolang ik maar bereid ben om te kijken naar wat mijn aandeel is in deze situatie. Hoe pakte dit uit? Word ik daar blij van? Zo ja, wat werkt en wat wil ik vasthouden? Zo nee, wat kan ik een volgende keer anders doen?

  • Heb je nog tips voor toekomstige onderneemsters?

Allereerst, volg je hart. Luister naar jouw gevoel en intuïtie, dat kleine stemmetje in jou, zelfs al fluistert ze. Ze is er niet voor niets. Ze wil gehoord worden en ze weet vaak heel goed wat goed is voor jou. Daarnaast wens ik je een grote ‘waarom’ toe! Weet waarom jij wilt doen wat jij wilt doen, zodat je die voor ogen kunt houden als het even spannend is. En als laatste: weet dat nieuwe dingen vaak niet comfortabel voelen. Je moest eens weten hoe vaak ik niet heb gedacht: “Nu ik mijn hart volg, nu gaat het allemaal als vanzelf”. Ik heb ervaren dat nieuwe dingen alsnog vaak spannend blijven en het incalculeren van deze wetenschap helpt voor mij enorm. 

2017_Nicole_RaquelOttens-3676

  • Waar kunnen eventuele klanten jouw bedrijf vinden?

Website: www.nicoleengels.com 

Facebook: https://www.facebook.com/pg/nicoleengelss 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nicoleengels 

Instagram: https://www.instagram.com/engels_nicole 

Download Hyperlink voor: http://eepurl.com/cUp6mL mijn gratis E-Book met 7 waardevolle en bewezen tips om een leven te creëren waar je verliefd op wordt! 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.