WBlogs

W need to invest in ourselves

Hoe vaak investeer jij in je ontwikkeling? Wat onderneem jij om te groeien? Lees je boeken, bezoek je events, ga je naar workshops, heb je een coach in de arm genomen? Of sta je stil en doe je niets?
Even niets kan natuurlijk best maar als je vooruit wilt komen, zul je in jezelf moeten investeren. Wil je groeien met je bedrijf, of wil je je juist een bedrijf starten, twijfel je of je wel moet solliciteren naar die baan; wat dan ook. Tegenwoordig zijn er tal van plekken om inspiratie en antwoorden te vinden.
Zo zijn er facebookgroepen waar je van gedachten kunt wisselen met ervaringsdeskundigen en mensen die tegen hetzelfde aanlopen. Kun je ze niet zo 1-2-3 vinden? Stuur ons een bericht en we helpen je graag op weg. Ook zijn er zelfhulpboeken te over. Voor elke uitdaging zijn er tientallen boeken te vinden. Liever live advies? Bezoek dan eens een workshop, of een netwerkbijeenkomst. Niets is zo verfrissend om nieuwe mensen te ontmoeten, verhalen te delen en van gedachten te wisselen. Hierbij helpt het enorm als je zelf op mensen af stapt. Onze ervaring is dat mensen heel graag hun verhaal delen en oprecht geïnteresseerd zijn in de jouwe. Wees dus niet bang om op iemand af te stappen, daar zijn deze evenementen voor. Haal er het maximale voor jezelf uit. Niet zo’n netwerker, geen nood. Bedenk een paar vragen die je kunt stellen om het gesprek op gang te brengen. Je zult merken dat het je steeds makkelijker afgaat en dat het echt leuk is om ‘koud’ op iemand af te stappen.
Loop je met specifieke vragen rond, of wil je eens met iemand 1-op-1 sparren? Zoek een coach die je kan begeleiden. Coaches zijn er in alle soorten. Ga dus niet zomaar voor de eerste die tegenkomt in google maar ga op onderzoek uit. Zorg dat je een klik hebt met de coach die je uiteindelijk kiest. Het is namelijk lastig open te zijn tegenover iemand die je niet vertrouwt.
Belangrijkste is dat je blijft investeren in jezelf. Alleen dan kun je groeien. You got this! <3
piggy-bank-1446874__340
 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.