WBlogs

W need to watch our Lionesses

Het kan je bijna niet ontgaan zijn; het dameselftal staat zaterdag in de kwartfinale van het EK voetbal! Wat een prestatie en wat super fijn dat er eindelijk breed aandacht is voor vrouwenvoetbal. Nederland kleurt langzaam maar zeker weer Oranje en dit keer voor de Leeuwinnen <3
Naar de wedstrijd tegen België keken ruim 2 miljoen mensen. In verhouding tot mannenvoetbal best aardig maar voor vrouwenvoetbal een prachtig aantal. De massale aandacht doet niet alleen het team ontzettend goed; het zou alle vrouwen iets moeten doen. Het bewijs dat vrouwen kunnen doen wat ze willen. Het bewijs dat vrouwenvoetbal niet onder doet voor mannenvoetbal. Als dit voor voetbal geldt, zou dit een voorproefje kunnen zijn voor alle andere sporten.
Wat een mooi signaal naar jonge meiden; je kan doen wat je wilt. Ook vrouwensport doet ertoe! Wij hopen van harte de topatletes van de toekomst geïnspireerd raken door  de leeuwinnen maar ook dames uit atletiek, hockey, volleybal, wielrennen, zwemmen, schaatsen, vechtsport, skiën, enz. Maar vooral dat ze net zoveel aandacht krijgen als de mannelijke sporters en bij voorkeur ook dezelfde beloning. Er valt nog veel werk te verzetten maar we moeten ergens beginnen.
Laten we dus zaterdag om 18u allemaal kijken naar onze leeuwinnen om het signaal af te geven dat vrouwensport ertoe doet! Nederland treft dan Zweden in de Vijverberg (Doetinchem). De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de halve finale.
Succes meiden! You got this!
 
woman-638384_1920

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.