WBlogs

W need to know our strengths


Weet jij waar je goed, en minder goed in bent? Wat doe je in een handomdraai en wat kost je echt moeite om te doen? Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je weet wat je wilt. Eens goed op een rijtje zetten wat jouw sterktes en verbeterpunten zijn, kan hiervoor een handig middel zijn.

Energie

Dingen die je graag doet en je makkelijk af gaan, zijn meestal dingen waar je goed in bent. Dat is niet voor niks. Dat betekent dat je in je kracht staat. Dingen die lukken geven positieve energie en die stop je weer in dingen die je leuk vindt. Ga eens na waar jij de afgelopen week energie van hebt gekregen en wat energie heeft gekost. Maak er een lijstje van zodat je een overzicht krijgt van waar je je energie in hebt gestopt de afgelopen week. Zijn er zaken die je energie kosten en niet noodzakelijk waren? Schrap ze voor de toekomst. Verandering krijg je alleen als je je gedrag verandert. Als je hetzelfde blijft doen, blijf je hetzelfde resultaat behalen.

Verbreed je horizon

Is een week te kort voor je? Kijk dan eens naar je hele werkverleden, inclusief stages, school, vakantiebaantjes, etc… Welke baan vond je leuk en waarom? Welke werkzaamheden gingen bijna vanzelf? Welke vakken vond je leuk? Schrijf voor jezelf op wat je leuk vindt om te doen en waar je blij van wordt. Ga dan kijken hoe je je leven kunt aanpassen zodat je meer dingen kan doen wat je blij maakt en minder dingen die je niet leuk vindt. Naast werk kun je dit ook voor andere aspecten van je leven toepassen. Hoe meer inzicht je in jezelf verkrijgt, hoe beter. Je gevoel helpt je vanzelf hierbij. Waarschijnlijk krijg je al een lach op je gezicht bij de leuke herinneringen, of de prestaties die je geleverd hebt. Wellicht kom je zelfs weer op dingen die je al vergeten was maar die weer een vlammetje doen ontwaken. Ga op reis en kijk wat je tegenkomt.
Doe jij voornamelijk dingen waar je energie van krijgt? Denk jij vooraf erover na of iets je energie zal opleveren? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.