WBlogs

W need to reflect


Kijk jij wel eens terug naar waar je vandaan komt en waar je nu staat? Geef jij jezelf wel eens een compliment hoever je bent gekomen? De meest waardevolle lessen over onszelf leren we in moeilijke tijden. Het is dus zinvol om met enige regelmaat terug te kijken en te leren van ons verleden en onszelf een schouderklopje te geven.

Groei

We groeien allemaal, iedere dag. We leren dingen, hebben nieuwe inzichten en lossen zaken op waar we misschien al heel lang mee rondliepen. Groei kan komen van contact met andere mensen, boeken lezen, dingen opschrijven, muziek luisteren, kunst bekijken, noem maar op. Weet jij van jezelf waar jij groei opzoekt? Heb jij een idee wat jouw laatste leermoment is geweest? Denk je daar nog aan terug? Ook al was het waarschijnlijk niet een van je fijnste momenten, om er van te leren en te groeien, is het belangrijk dat je er goed bij stil staat.

Reflecteren

Naast dat je eraan terugdenkt is het natuurlijk helemaal goed als je er van leert. Waarom heb je de zaken aangepakt zoals je hebt gedaan, wat had je anders kunnen doen, wat zou je de volgende keer anders doen… Stel jezelf kritische vragen, zonder kritiek op jezelf te leveren. Het is niet de bedoeling dat je jezelf naar beneden haalt. De bedoeling is dat je de lessons learned eruit haalt. Je wilt eruit halen wat je in de toekomst kan doen om de situatie te voorkomen, hoe je de situatie anders kunt bekijken, of anders kunt handelen. En geef jezelf een dikke knuffel. You did that! Ook al ging het niet vlekkeloos, je bent er nog en hebt ervan geleerd. Alle reden dus om trots op jezelf te zijn!
Wat heb jij geleerd van je tegenstellingen? Geef jij jezelf regelmatig complimenten? Heb je een situatie al eens anders benaderd doordat je een soortgelijke situatie eerder had geëvalueerd? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.