WFeatures

W Feature: Elise Burgos oprichter van The BPD Queen, een online platform over Borderline Personality Disorder

Elise3

We’re baaaaack! Hopelijk hebben jullie een fijne zomer achter de rug en zijn jullie weer opgeladen om een nieuw seizoen in te gaan. Wij kijken er naar uit om jullie wederom te voorzien van de wekelijkse portie Wgotthis inspiratie. We hebben weer mooie Features voor jullie in petto van vrouwen met bijzondere verhalen. Vandaag doen we de aftrap met Elise Burgos. Deze moedige en sterke jonge vrouw is ervaringsdeskundige op het gebied van *Borderline Personality Disorder (Bpd) en heeft een platform opgericht om het stigma dat hierop rust te doorbreken. Lees haar inspirerende verhaal hieronder.

*Borderline Persoonlijkheidstoornis
  • Geef een introductie van jezelf (wie ben je, wat heb je gedaan, waar kom je vandaan, wat voor mens ben je, ben je een gevoels- of verstandsmens, etc.)

Mijn naam is Elise Burgos 26 jaar uit Heemskerk. Ik ben redactiemedewerker bij de lokale tv zender 251tv.  Je kunt me omschrijven als een gevoelsmens, het welzijn van de mensen waar ik van houd is ontzettend belangrijk voor mij en als ik daarin kan bijdragen dan doe ik dat onvoorwaardelijk. Ik ben creatief, ondernemend, liefdevol  en als ik ergens in geloof, dan ga ik er voor de volle 100% voor. Daarnaast heb ik een persoonlijkheidsstoornis genaamd Borderline Personality Disorder (Bpd). Bpd kenmerkt zich door sterke wisselingen in gedachten, stemmingen en gedrag. Vaak zijn we erg impulsief, denken zwart-wit en kunnen we extreem reageren.

  • Wanneer heb je besloten om voor jezelf te beginnen en waarom?

Ik ben eind 2016 met mijn online platform over Bpd begonnen. Mijn doel is om het stigma dat nog steeds op Bpd rust te doorbreken. Bpd wordt nog steeds gezien als een taboe en dat mag het niet meer zijn. In Nederland is Bpd een wezenlijk onderdeel van het leven van circa 100.000 mensen. Ik wil laten zien je ook mét Bpd een volwaardig en gelukkig leven kunt leiden.

  • Wat is de stigma die op Bpd rust?

Mensen weten vaak niet wat Bpd inhoud en doen daarom vaak aannames gebaseerd op achterhaalde en onjuiste theorieën. We worden vaak gezien als gevaarlijk, gek of agressief. Dat kan bij enkele van ons voorkomen, maar het geeft geen accurate weergave van Bpd werkelijk is. Er zijn meerdere combinaties van de symptomen mogelijk, in verschillende gradaties, waardoor iedere Bpd’er weer anders is. Daarnaast kun je met behulp van therapie, training en goede medicatie een weg naar levensoptimalisatie vinden.

  • Hoe heb je de weg naar een eigen onderneming vormgegeven? Bv doormiddel van trainingen workshops, literatuur, therapie, netwerken etc.

 Ik ben al meer dan 8 jaar in behandeling bij een psychiater en therapeut voor mijn         klachten. Ook heb ik diverse trainingen gevolgd om mijn emoties te leren reguleren. Daarnaast doe ik zelf onderzoek door verschillende literatuur te lezen, ik bezoek open dagen die Bpd als thema hebben en kijk ik veel films waarin de hoofdpersonage deze stoornis heeft.  Op deze manier breng ik Bpd vooral onder de aandacht als ervaringsdeskundige.

Elise 2

  • Ben je ergens vastgelopen tijdens het ontwikkelen van je eigen platform? Zo ja, hoe ben je weer verder gegaan?

  Er gaat geen week voorbij dat ik er niet mee vast loop. Dat heeft vooral te maken met mijn eigen stemmingswisselingen. Soms gebeurt het me dat ik me er niet toe kan zetten om tijd te steken in mijn platform. Wat helpt is om dit te bespreken met iemand die ik vertrouw, dat geeft me de ruimte om weer verder te gaan. Tegelijkertijd is dit ook weer content die ik gebruik om te delen met mijn volgers op mijn social media kanalen.

  • Geef een beknopte omschrijving van jouw platform en wat jouw platform onderscheidend maakt.

Mijn platform @theBpdQueen deelt veel korte informatie over Bpd en de **bijkomende diagnoses, korte  uitspraken of tips, memes en uitleg. @theBpdQueen  groeit met elke post. Verschillende, mensen met de diagnose Bpd vinden steun en herkenning in wat ik post en dat is het doel dat ik hiermee probeer te bereiken. #borderlinersunite #breakthestigma

** Dit betekent dat mensen naast Bpd mogelijk ook nog een andere stoornis kunnen hebben. Ik heb naast Bpd ook ADD ( Attention Deficit Disorder)
  • Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik kan overal inspiratie uit halen; mijn stemmingswisselingen, gebeurtenissen en de mensen om mij heen.

  • Heb je nog tips voor toekomstige onderneemsters?

 Volg je gevoel! Je hoofd kan je misleiden

  • Waar kunnen geïnteresseerden jouw platform vinden?

Facebook: https://www.facebook.com/BPDandMoodswings/

Instagram: http://instagram.com/thebpdqueen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.