WBlogs

W need to control our fears


Wat houdt jou tegen om ergens voor te gaan? Weet jij waar je twijfels vandaan komen? Hoe goed ken jij jezelf? Als je weet wat je tegenhoudt, kun je eraan werken om je blokkades te verwijderen. Hoe meer je over jezelf weet, hoe beter je aan de slag kunt.

Blokkades

Blokkades kunnen overal vandaan komen maar vaak zijn ze te herleiden naar gebeurtenissen uit het verleden. Maar zoals financiële reclames ons inpeperen “resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst”. Het is dus zinvol om te onderzoeken waar je angst vandaan komt. Geen 2 situaties zijn exact gelijk en jij bent ondertussen ook weer gegroeid. Hoewel je wellicht voor een soortgelijke situatie staat, zal de uitkomst dus waarschijnlijk totaal anders zijn.

Ken je angst

Als je je angst kent, kun je deze ook als voordeel voor je laten werken. Het voordeel van angst is bijvoorbeeld dat je op je hoede bent, dat je signalen snel herkent, en waarschijnlijk niet klakkeloos ergens in zal springen. Wees je dus bewust van je angst maar laat het niet je beslissing voor je nemen. Ga bij jezelf na of je angst gebaseerd is op feiten, of gevoel. Is het dat stemmetje dat altijd roept dat het niet gaat lukken, of is het je verstand dat zegt dat iets niet haalbaar is. Het onderscheid is soms lastig te maken maar hoe beter je jezelf kent, hoe beter je het verschil leert kennen.

Beslissen vanuit vertrouwen

Ze zeggen niet voor niets dat angst een slechte raadgever is. Geloof jij in jouw droom en ben je bereid er hard voor te werken? Ga er dan voor. Laat je nooit leiden door angst, door dat stemmetje in je hoofd. Zegt jouw stemmetje dat het niet gaat lukken? Schrijf voor jezelf op waarom het WEL gaat lukken. Wat je aandacht geeft, groeit. Voedt dus je vertrouwen, dan zul je zien dat je meer vertrouwen krijgt en je angst steeds verder op de achtergrond treedt. Geen schrijver? Vertel het jezelf in de spiegel, spreek het in en luister het af op je audiorecorder, whatever works for you. Zorg dat je je vertrouwen in jouw droom terugkrijgt en ga ervoor. De wereld ligt aan je voeten.
Ken jij jouw angsten, blokkades? Hoe heb jij jouw angsten overwonnen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!
 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.