WBlogs,  WFeatures

W Feature: Wgotthis

Geef een introductie van jezelf (wie ben je, wat heb je gedaan, waar kom je vandaan, wat voor mens ben je, ben je een gevoels- of verstandsmens, etc.)
Charlene, Pene en Laureen. Alledrie uit de regio Amsterdam/Almere.

Wat is jouw levensmotto?
Charlene: Ik ben vooral fan van levensmotto’s die de nadruk leggen op hoe belangrijk het is om jezelf te zijn, daar begint het!
Pene: “Be grateful for what you have, but never settle for less than you can be” and “You don’t have to have all the right answers, you just have to be willing to learn” are my current favourites.
Laureen: Ik heb er veel! Maar een favoriete is toch wel “You never fail until you stop trying.”

Wanneer heb je besloten om voor jezelf te beginnen en waarom?
Wgotthis is als spontaan idee ontstaan omdat we een online platform misten waar wij zelf lid van zouden willen worden. Een platform waar elke vrouw welkom is, waar elke vrouw zich in kan herkennen, waar verschillende verhalen worden gedeeld en vooral een platform die positieve energie de wereld in zendt.

Hoe heb je de weg naar een eigen onderneming vormgegeven? Bv doormiddel van trainingen workshops, literatuur, therapie, netwerken etc.
We zijn gewoon begonnen. Dankzij Google en YouTube kun je tegenwoordig heel veel zelf. Wel hebben we een aantal sessies gehouden om te ontdekken wat we precies wilden gaan delen. De taakverdeling is heel natuurlijk gegaan omdat we alledrie uit een ander vakgebied komen. Pene is onze creatief vormgeefster, Charlene onze interviewer en editor en Laureen schrijft de blogs en doet de marketing.
Ben je ergens vastgelopen tijdens het ontwikkelen van je eigen onderneming ? Zo ja, hoe ben je weer verder gegaan?
Ja, wij lopen zeker tegen dingen aan. We wonen niet bij elkaar in de buurt en 2 van ons hebben naast een baan ook nog een gezin. Bij elkaar komen is dus altijd een uitdaging. Whatsapp en Skype zijn leuk maar de leukste ideen ontstaan echt als we samen komen. Daarnaast de talloze technische zaken waar we alledrie niet wijzer van worden. Maar we hebben enorm veel lol samen en krijgen energie van wat we doen en vooral alle positieve reacties die ontvangen zijn een enorme boost en bevestiging dat wat we willen bereiken ook lukt. Dan maar iets minder perfect. Het belangrijkst is dat we plezier blijven hebben in wat we doen, want dat stralen we ook uit naar onze volgers.

Geef een beknopte omschrijving van jouw business en wat jouw bedrijf onderscheidend maakt.
Wgotthis is een online platform van, voor en door vrouwen. Met ons platform hopen we vrouwen te raken en te stimuleren het beste uit zichzelf naar boven te halen. Wat ons ook onderscheid is dat we echt mee op reis zijn. Zelf zijn we ook nog aan het ontdekken wie we zijn en waar we naartoe willen. We vragen ook onze volgers om input over wat zij zouden willen zien/lezen en hoe we het Wgotthis platform kunnen verbeteren. Daardoor denken we een heel puur platform neergezet te hebben.

Waar haal jij je inspiratie vandaan, wie inspireert jou?
Charlene: Ik haal veel inspiratie uit de interviews die ik afneem voor de Wgotthis features. De gesprekken die ik met deze vrouwen voer zijn voor mij enorm motiverend. Iedere vrouw heeft een krachtig en uniek verhaal, waar altijd een flart van herkenning in zit. Daarnaast haal ik inspiratie uit mensen in het algemeen, of het nu vreemden zijn die ik op straat zie of mijn geliefden, iedereen kan inspireren.

Pene: My motivation comes from truly believing in what Wgotthis stands for – positivity, sharing real journeys, inspiring others (and ourselves) and connecting to each other. Next to that I am inspired by women in the limelight who use their positions to empower others, the wonderful women that generously share their amazing stories on Wgotthis, and the fabulous women I encounter in everyday life doing their thing.

Laureen: Ik raak enorm geïnspireerd door de verhalen die wij binnenkrijgen en delen. Of het nou om zakelijke successen gaat, of persoonlijke obstakels; elk verhaal heeft wel iets waar ik me in kan herkennen, of dat me raakt. Sowieso vind ik het altijd super stoer als vrouwen het gemaakt hebben; op wat voor vlak dan ook. Ik krijg daar echt energie van.

Heb je nog tips voor toekomstige onderneemsters?
Hoewel we onszelf nog niet echt als onderneemsters zien, zou ons advies aan alle volgers zijn: GA DOEN! Dat is toch wel de rode draad in al onze features en ook onze praktijkervaring. Je leert het meeste als je gewoon begint. Het gaat met vallen en opstaan en misschien niet meteen zo snel als je wilt maar als je nooit begint, gaat het nooit wat worden.

Waar kunnen eventuele klanten jouw bedrijf vinden?
Facebook: www.facebook.com/wgotthis/
Instagram: www.instagram.com/wgotthis

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.