WBlogs

W need to ask for help

Valt het jou op dat als iemand hulp nodig heeft, jij als eerste klaar staat? Maar als jij hulp nodig hebt, de telefoon angstvallig stil is. Heb je wel eens gekeken naar wat de oorzaak daarvan kan zijn? Heb je bijvoorbeeld wel uitgesproken dat je hulp nodig hebt? Weten de mensen van wie jij hulp verwacht dat jij ze nodig hebt?

Hulp vragen is geen zwakte

Er rust een onnodig taboe op om hulp vragen. En dat is jammer want het straalt juist kracht uit als je om hulp vraagt. Je erkent hiermee dat je weet dat je soms ook anderen nodig hebt. Het is geen aanslag op je zelfstandigheid, of een teken van zwakte. Echt succesvolle vrouwen zullen je vertellen dat ze nooit gekomen waren waar ze vandaag zijn zonder hulp van de mensen om hun heen.

Spreek het uit

Sommige mensen hebben aan een half woord genoeg en begrijpen direct dat jij iets niet alleen kan. Maar de meeste mensen hebben meer dan een paar subtiele hints nodig. Spreek dus uit wat je nodig hebt en hoe iemand je kan helpen. Je zult merken dat de meeste mensen je graag helpen. Vooral als ze je met iets kunnen helpen waar zij goed in zijn, of relatief weinig moeite kost.

Gebruik je netwerk

Bedenk goed wie je waarvoor inschakelt. Soms zijn vriendinnen fijn om mee te praten maar kunnen ze niet altijd de juiste hulp bieden. Als je met een specifieke vraag rondloopt, vraag dan eens binnen je netwerk of ze iemand kunnen aanbevelen. Zonder meteen je hele levensverhaal uit te doeken te doen, kun je prima subtiel een hulpvraag stellen. Platformen als Facebook en LinkedIn zijn hier uitstekende kanalen voor. Go for it! Nee heb je, ja kun je krijgen 😉
Heb jij je omgeving wel eens om hulp gevraagd? Help jij vaak anderen?  Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.