WFeatures

W Feature: Zuleikha Meijen eigenaar van online Marketing bureau Zulutions

Zuleikha Meijen_zulutions_online_marketing_webteksten_website_optimalisatie_e-mail_SEO_social_media

Happy Monday beautiful people! Wgotthis heeft deze week weer een bijzondere vrouw als feature. Lees het verhaal van Zuleikha en hoe haar liefde voor online Marketing haar leidde naar een eigen onderneming.

De vraag die ik altijd krijg, is waar kom je vandaan? Laat ik daar dan mee beginnen. Mijn naam is Zuleikha Meijen, trotse eigenaresse van online marketing bureau Zulutions uit Almere. Daar kom ik overigens niet vandaan. Ik ben in 1983 geboren in Paramaribo, Suriname en emigreerde in 1990 naar Noord-Holland. Tijdens mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrij Universiteit, raakte ik verslaafd en ik ben er nooit meer vanaf gekomen. Verslaafd aan online marketing, wel te verstaan. Ik had eindelijk mijn uitlaatklep gevonden en wist wat ik de rest van mijn leven wilde doen op zakelijk vlak: Ondernemers zoals ondersteunen bij het ontwikkelen van een passende communicatiemix (met de focus op online marketing).

Na het afronden van mijn Bachelor, besloot ik mijn eigen weg te volgen. Ik wist dat ik ooit een eigen marketing bureau wilde opzetten en werkte hier in loondienst in 10 jaar naartoe. 7 jaar terug, op 1 april, werd ons leukste grapje ooit geboren. Zijn naam is Samuel Tyler en hij vormt het felgroene in mijn logo, wat staat voor mijn creatieve (soms ietwat wispelturige) kant. Na zijn geboorte, wilde ik eigenlijk al voor mezelf beginnen maar ik durfde simpelweg niet. De wereldwijde economische tegenvallers, baarden mij te veel zorgen en het risico vond ik toen te groot. 3 jaar geleden was ik zwanger van onze kleine prinses Alessa Leah, het paars in mijn logo, wat staat voor de verstandige, analytische kant van Zulutions. Al snel wisten wij dat zij geboren zou worden met wat men in de volksmond een klompvoet noemt. Mijn wereld stond na dit nieuws zeker 3 maanden op zijn kop en ik wist niet waar ik het moest zoeken. In ieder geval niet op Google, dat raad ik een ieder af. Wij kwamen er gelukkig met de juiste specialisten snel achter wat er scheelde en dat het ondanks, een vierjarig proces om haar voet en achillespees te corrigeren, mee zou vallen met de juiste medische hulp. Het was toen dat ik besloot dat je dromen on hold kunt zetten maar dat het leven nooit gaat zoals verwacht en ik besloot er in 2015 voor te gaan. Zulutions was een feit.
(Ik krijg vaak de vraag, waarom de naam Zulutions? Heel makkelijk, ik werd vroeger zulu genoemd en bied oplossingen (solutions) aan. zulu + solutions= Zulutions)
Drukwerk

Het begint allemaal natuurlijk bij de registratie van de onderneming. Voor velen een memorabel moment. Als ik heel eerlijk ben, was dit voor mij niet het geval. De beginfase van Zulutions liep namelijk gelijk met bezoekjes naar het AMC, aangepaste schoentjes, gipsjes and what not. En oh ja, vergeet ik te melden dat Alessa een ieniemienie, prematuur prinsesje was. Alle aangepaste kleding wat vooraf was aangeschaft, kon pas na 3 maanden worden gebruikt. Ik heb letterlijk vriendinnen om poppenkleertjes moeten vragen. En als ik dit zo lees, schrik ik ervan maar één ding is zeker. Ondanks de angst en spanning, hebben wij het getroffen, het kon namelijk veel erger. Als een kleine baby dit allemaal zorgeloos kan doorstaan, mama was de zenuwpees 😊, dan kan een volwassen vrouw haar droom waarmaken. Deze gedachte stimuleert mij enorm.

Iedere ondernemer loopt wel eens vast, dus ook ik. Waar ik tegenaan liep, was dat ik moest wennen aan de momenten dat het rustig is. Ik kan namelijk niet stilzitten en was dit tijdens het werk ook niet gewend. Mijn mindset moest echt worden aangepast. Als zelfstandig ondernemer denk je als snel dat je alles dan ook echt alleen moet doen. Gelukkig volgde ik mijn instinct toen ik er zelf niet uitkwam en nam ik contact op met een ondernemerscoach, waar ik inmiddels heel goed bevriend mee ben. Hij is mijn go to person als ik even wil brainstormen. Heel fijn om zo iemand in je netwerk te hebben.

Hoe langer Zulutions bestaat, des te meer ik geloof in:

“If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart”- Nelson Mandela

De wijze woorden van Mandela vormen de basis van online marketing bureau Zulutions. Bij Zulutions wordt er geen genoegen genomen met de taal die u en uw doelgroep beide spreken. Samen gaan we nét die ene stap verder om te kunnen communiceren met uw doelgroep op een manier die haar aanspreekt en bij haar past.

Mijn skwod

Inspiratie haal ik met name uit mijn kinderen. Daarom heb ik ook gekozen voor de huisstijlkleuren groen en paars. Dit zijn overigens de kleuren van hun slaapkamer. Dankzij hen, doe ik dingen die ik niet mogelijk achtte. Ik noem ze ook niet voor niets mijn “skwod”.

Tip voor toekomstige onderneemsters

Ik vind het altijd lastig om één tip te geven maar wat ik mezelf voorhoud is dat ik voor mezelf ben en blijf. Meegaan met hypes is leuk, maar ik denk liever goed na en volg mijn eigen weg.

Meer weten over online marketing bureau Zulutions

Ik ben sinds kort ook te vinden op Youtube. Video marketing is lit en ik merk dat mijn volgers het enorm leuk vinden, meer te zien dan platte foto’s en tekst. Volg mijn ontwikkelingen op mijn Youtube kanaal. Hier geef ik tips, interview ik andere ondernemers en laat ik meer zien van Zulutions en de persoon erachter.

Facebook – https://www.facebook.com/Zulutions/

Instagram – https://www.instagram.com/Zulutions/

Google Plus – https://plus.google.com/+ZulutionsNl

Twitter – https://twitter.com/Zulutions

Website – http://www.Zulutions.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.