WBlogs

W need to support all girls

Hoe stimuleer jij de jonge meiden in jouw omgeving? Of het nu je dochter, je nichtje, een buurmeisje is, whatever. Geef jij ze wel eens zomaar een compliment over hun intelligentie? Praat jij met ze over hun toekomst? Ben jij een goed voorbeeld voor ze? Vorige week was het Internationaal de Dag van het Meisje, let’s support all girls!

Jong en onzeker

Vooral in de tienerjaren is het belangrijk om veel met meiden te praten. Ze zijn nieuwe dingen aan het ontdekken, er verandert van alles, daarnaast zijn ze onzeker over zo’n beetje alles. Het moment dus om ze een riem onder het hart te steken en proberen hun zelfbeeld fink op te vijzelen. Opgroeien is al lastig genoeg!

Ga eens in gesprek

Een compliment over haar uiterlijk is lief, maar we willen juist zo graag dat meiden hun mogelijkheden gaan ontdekken. Geef ze dus liever complimenten over dingen die ze goed kunnen, of hun talenten. Praat met meiden over wat voor soort vrouw ze willen worden. Naar wie kijken ze op en waarom? Hoe zien ze zichzelf? Wat houdt ze tegen?

Girls will run the world

Ze zijn nu nog jong en onzeker maar dit zijn de leiders van de toekomst. Als wij ze genoeg vertrouwen geven om hun dromen na te jagen, zijn ze straks unstoppable. Kun je je voorstellen dat we over 20 jaar een vrouwelijk kabinet kunnen hebben met misschien een paar mannen? Zoals we het nu bijna normaal vinden dat er maar een paar vrouwen in het kabinet zitten. Vrouwen in top posities in elk bedrijf? Het kan! Maar dan moeten wij ze wel leren dat ze niet klein moeten denken!
Geloof jij ook in de power of girls? Denk jij dat we in de toekomst door vrouwen geleid zullen worden? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!
 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.