WBlogs

W need to know our worth

Ken jij je waarde? Zowel zakelijk als privé. Weet jij wanneer je ondergewaardeerd wordt? Wanneer je meer geeft dan je krijgt. Heb je strikte grenzen, of ga je steeds toch weer overstag en laat je je grenzen overtreden? Als je antwoord op dat laatste JA is, stop hier dan onmiddellijk mee. Weet wat je waard bent en geef geen korting!

Grenzen

Heb je ja gezegd op een opdracht die niet helemaal betaalt wat jij voor ogen had? Heb je korting gegeven omdat je bang was de opdracht niet te krijgen? Werk je 60 uur maar krijg je toch echt voor 40 betaald? Zit je in een relatie waar de verhoudingen scheef zijn? First of all, je bent zeker niet de enige! Second of all, jij bent in control dus jij bepaalt of je in deze situatie blijft.

Back in control

Wanneer je niet in tevreden bent over je situatie, begin dan met uitzoeken waar je precies niet tevreden over bent. Onderzoek voor jezelf waar het aan ligt. Grote kans dat de oorzaak bij jou ligt. Jij had nee moeten zeggen, of beter moeten onderhandelen. Dit is geen drama maar wel een leermomentje!

Leren nee te zeggen

Vind je het ontzettend lastig om grenzen te stellen? Ga jezelf hier dan in trainen. Begin met kleine dingen. Kies vaker voor jezelf en geef niet zomaar toe. Oefening baart kunst, zeker met grenzen stellen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat en hoe beter het voelt.

Empower yourself

Of het nu om je werk, bedrijf, producten, of privé gaat. Hoe steviger jij in je schoenen staat, hoe minder je bereidt bent om concessies te doen die niet goed voelen. Wil jij dus leren je grenzen te bewaken, dan moet je aan de slag met jezelf.
Heb jij duidelijke grenzen? Vind jij het lastig om nee te zeggen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.