WFeatures

W Feature: Gerlinde van der Struijk eigenaar van Doen Wat Je Wilt

Happy Monday! Hopelijk hebben jullie een heerlijk weekend achter de rug. Vandaag zetten we Gerlinde van der Struijk in de spotlights. Lees hoe deze krachtige  dame met haar haar onderneming Doen Wat Je Wilt mensen helpt om datgene te gaan doen wat ze echt willen doen. Enjoy!

Gevoel versus verstand

 Mijn naam is Gerlinde van der Struijk  en ik woon met mijn man Michiel en onze 2 kindjes Valerie en Hidde in Loosdrecht. Ik heb Sociale Wetenschappen gestudeerd en werk onder andere als Communicatieadviseur bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Twee jaar geleden ben ik mijn eigen onderneming Doen Wat Je Wilt gestart. Hierin activeer en begeleid ik mensen om in simpele stappen te gaan doen wat ze werkelijk willen doen, Dit doe ik doormiddel van 1-op-1 begeleiding, groepstraining of met mijn zeil retraite Vaar Je Eigen Koers (hierover later meer).

 Als ik mezelf zou moeten omschrijven dan ben ik wel een gevoelsmens. Maar als ik terug kijk naar hoe mijn leven is verlopen de afgelopen jaren dan, heb ik daarbij ook mijn hoofd gebruikt. Ik ben avontuurlijk ingesteld, heb vroeger veel gefeest, stapte (en nog steeds) op veel dingen af met het idee “het komt wel goed en ik ben benieuwd”. Mijn gevoel en verstand zijn vaak met elkaar in evenwicht. Ik geniet enorm van zeilen, golfsurfen en ik doe graag yoga. En 1 keer per jaar ga ik er alleen op uit, zonder man en kinderen, om weer in contact te komen met mezelf en weer even op te laden.

 Gerlinde van der Struijk2

Doen Wat Je Wilt

 Ik ben in december 2015 voor mezelf begonnen om mensen te helpen meer te gaan doen wat ze leuk vinden, nl: Doen Wat Je Wilt. Ik help graag mensen stap voor stap in de voor hen juiste richting, zodat ze tevreden en vol energie in het leven staan.

Het was een idee waar ik al langer mee rondliep, maar waar nog niet echt vooruitgang in zat. Je leest weleens van die verhalen van mensen die een levens veranderende ervaring hebben meegemaakt, waardoor ze ineens het licht zagen en vervolgens meteen zijn gaan doen wat ze altijd al wilden. Toen bedacht ik me; “Ben ik nu echt aan het wachten op zo’n  trigger om mijn eigen onderneming te starten?” kort daarna ben ik van start gegaan.

 Doen Wat Je Wilt ben ik begonnen omdat ik er heilig van overtuigd ben dat jij en iedereen om je heen er beter van wordt als je doet waar je blij van wordt. Ik geniet altijd ontzettend als vrouwen stralen en met passie vertellen over de plannen en creatieve ideeën die ze willen uitvoeren. Zij zijn dan zo in hun element, zo authentiek, daar moet gewoon iets mee gedaan worden! Toch gebeurt het vaak dat ze er niets mee doen, omdat ze denken dat ze er geen tijd voor hebben, bang zijn om de stap te nemen of gewoon niet weten hoe en waar ze moeten beginnen. Dat vind ik zo zonde. En daar help ik ze bij. Vaak kan het idee van het uitvoeren van een plan of het bijsturen van je huidige dagindeling overweldigend zijn. Neem bijvoorbeeld het beginnen van een eigen bedrijf. Een veel voorkomende gedachte is dat  je  meteen je baan moet opzeggen of  gelijk ontzettend veel geld erin moeten investeren en dat kan afschrikken. Maar door het nemen van eenvoudige en overzichtelijke stappen, begeleid ik vrouwen in het bereiken van hun doel. Hier gebruik ik onder andere mijn simpele stappen systeem. In dit filmpje leg ik uit hoe dat werkt en kun je deze methode op 1 A4 downloaden. Zoals eerder genoemd, bied ik naast de 1-op-1 begeleiding, ook groepstrainingen voor vrouwen en mijn zeil retraite Vaar Je Eigen Koers. Tijdens deze retraite combineren we rust en ontspanning met het opstellen van een concreet actieplan. Je bent in een compleet andere setting, je kunt je hoofd leeg maken, waardoor je met volle aandacht kunt werken aan jouw persoonlijke actieplan.

Wat voor mij ontzettend belangrijk is in het begeleiden van mijn cliënten, is dat zij hun doelen bereiken. Ik verbind me daar zodanig aan, dat als het de eerste keer niet lukt, ik ze op mijn kosten begeleid tot het wel lukt. Ik denk dat ik mij daar en met de training Vaar Je Eigen Koers in onderscheid van andere trainers/coaches. Op 8 november a.s. heb ik weer zo´n zeilretraite op de planning staan, dit is de laatste van het jaar. Daarna start ik vanaf april 2018 weer met nieuwe retraites.

Gerlinde boot

Vormgeven van mijn business

Om mijn onderneming verder vorm te kunnen geven, heb ik onder andere geïnvesteerd in een businesscoach. Een business coach is iemand met veel ervaring op het gebied van zelfstandig ondernemen en vooral (startende) ondernemers begeleid in de ontwikkeling van hun eigen bedrijf. Waar ik op een gegeven moment  tegenaan liep was dat ik even niet meer wist welke volgende stap ik moest nemen. Aan motivatie ontbrak het absoluut niet, maar omdat ik nog niet helemaal bekend was binnen het domein van het opstarten van een eigen onderneming, wist ik niet zo goed hoe ik verder moest. Dan is het ontzettend fijn om iemand naast je te hebben met een schat aan kennis en inzicht, die je daarbij kan begeleiden. Iemand met wie ik concrete afspraken maak over de stappen die ik kan nemen om mijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen, maar ook iemand om mee te kunnen sparren. Het idee voor de retraite Vaar Je Eigen Koers is voortgekomen uit coachingsgesprekken met hem, waarin hij voorstelde om mijn passie voor zeilen te combineren met een groepssessie.

Naast een businesscoach, investeer ik ook door veel te lezen. Ik lees veel op het gebied van zelfontplooiing en zelfontwikkeling. Boeken van o.a. Brené Brown, Anthony Robbins en De Logica van Geluk van Mo Gawdat die ik nu aan het lezen ben. Daarnaast inspireren mijn man en kinderen mij. Michiel is hockeycoach en komt (bijna) iedere avond blij en voldaan thuis, omdat hij datgene doet waar zijn hart ligt en daar profiteert ons gezin enorm van. Ook goede gesprekken met mensen, of dit nu bekende of vreemden zijn, geven mij nieuwe inzichten. Als ik bij iemand een positief gevoel krijg en mijn interesse wordt gewekt, dan stap ik daarop af. Je kunt veel moois uit deze gesprekken halen. Maar het belangrijkste is dat je in actie komt; wanneer je merkt dat er ergens iets beter kan, dan ga je daarmee aan de slag. Als jij iets anders wilt gaan doen, dan kun je daar vandaag al mee beginnen door kleine stappen te nemen. Zoek mensen op die jou daarin kunnen ondersteunen, die jou inspireren. Vraag om hulp, mensen zijn altijd bereid om te helpen waar mogelijk!

Gerlinde is te vinden op:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.