WFeatures

W Feature: Dani van Toll, eigenaar van Dani van Toll Bruidsmode

Happy Monday beautiful ones! We hebben weer een bijzondere feature voor jullie in petto. Deze keer staat jonge onderneemster Dani van Toll in de spotlights. Lees hoe deze creatieve jonge boss lady op 18 jarige (!) leeftijd haar eigen bruidsmode winkel opende, door er gewoon voor te gaan en door risico’s te durven nemen. Enjoy and be your fabulous selves! 💕

  • Van buitenbeentje naar bruidsmode

Mijn naam is Dani van Toll, 21 jaar en eigenaar van Dani van Toll Bruidsmode in Hoorn, Noord-Holland. Ik heb mij altijd een buitenbeentje gevoeld, ik doe graag mijn eigen ding op mijn manier en volg daarin heel erg mijn gevoel, creativiteit en intuïtie. Daarnaast ben ik een echte workaholic, ik ben altijd met mijn winkel bezig. Het ondernemen zit mij in het bloed en zat er al vroeg in. Als klein meisje ontwierp ik al nieuwe collecties kleding voor mijn poppen, waar ik ook een prijskaartje aan hing om het te kunnen verkopen. Ik kom uit een nest van ondernemers, mijn ouders hebben ook een eigen bedrijf en van hen heb ik  altijd meegekregen dat hard werken voor wat je wilt loont.

Dat ik een buitenbeentje was merkte ik op school al. Ik hoorde niet echt ergens bij en heb nooit naar school gewild, het was echt niets voor mij. Veel van wat er op school werd onderwezen vond ik nutteloos. Ik wilde gewoon in de praktijk aan de slag en mijn creativiteit de vrije loop laten gaan, i.p.v. met mijn neus in de boeken te zitten. Het liefste wilde ik stoppen, maar ik besloot toch om een opleiding verpleegkunde te gaan doen, iets compleet anders dan wat ik nu doe. Helaas lukte dit niet omdat mijn school resultaten niet goed genoeg waren. Het jaar daarop kwam mijn moeder naar mij toe met een informatie folder over de mbo opleiding mode/maatkleding en toen besloot ik om dat te gaan doen. Maar na een tijdje broekzakken genaaid te hebben, bleek dat dit het ook niet was voor mij. Vervolgens ben ik stage gaan lopen in een bruidswinkel; dat vond ik ontzettend leuk om te doen. Ik heb altijd wel affiniteit gehad met bruidsmode, mede vanwege mijn vader die ook in de bruidsmode zit. Eindelijk had ik iets gevonden wat ik leuk vond en waar ik in geïnteresseerd was, dus ik besloot dat ik dit wilde blijven doen.

Ik stopte met mijn opleiding, wat betekende dat ik ook moest stoppen met de stage en opzoek moest naar een andere winkel. Zo kwam ik terecht bij een bruidswinkel in Amsterdam die bijna failliet aan het gaan was. Ik was 16 en stond het merendeel van de tijd alleen in de zaak. Dit was een waardevolle periode voor mij, want ik leerde ontzettend veel in een korte tijd, vooral hoe een bruidsmode winkel niet gerund moest worden. Ik was vooral bezig met puinruimen en dingen regelen, voor zover ik kon. Tegelijkertijd was ik ook bezig met het ontwerpen van mijn eigen bruidsmode collectie. Na een tijd ben ik daar gestopt. Ik heb nog even in een supermarkt gewerkt, maar daar was ik snel klaar mee. Na 2 maanden thuis gezeten te hebben, stelde mijn ouders voor om mijn eigen bruidszaak te beginnen. Dat vond ik zo’n goed idee, dat ik meteen aan de slag ben gegaan en niet lang daarna in 2014 de deuren van Dani van Toll Bruidsmode heb geopend. Ik ben het eerste jaar in Schagen begonnen, in het pand van mijn ouders, met het ontwikkelen van mijn bruidsmode zaak en daarna had ik meteen de ambitie om naar de stad gegaan. Na een tijd zoeken, bekijken en onderhandelen vond ik het pand waar ik nu in zit. Mijn ambitie is om deze zaak nog meer te laten groeien, meer naamsbekendheid te krijgen en mijn clientèle uit te breiden.

20171028_15365020171028_154332

  • Onderscheidend ondernemen

Het feit dat ik op zo’n jonge leeftijd een bruidszaak ben begonnen is tevens ook een van de dingen die mijn onderneming onderscheidend maakt. Het is voor mij belangrijk om de dingen te doen op een manier die nog niet eerder is gedaan door andere bruidszaken. Ik bedenk samen met mijn familie of alleen, ludieke manieren om meer naamsbekendheid voor mijn merk en winkel te genereren. Zo heb ik in september van dit jaar samen met een herenmode speciaalzaak een bruidsmodeshow georganiseerd om de nieuwste trends van 2017/2018 te tonen. Deze bruidsmodeshow had een cinematografisch tintje, net even iets anders dan normaal, dat kun je in dit filmpje zien. Ook heb ik begin dit jaar een dance battle video gemaakt, waarin ik aanstaande bruiden uitdaag om een filmpje in te sturen waarin zij hun beste dancemoves laten zien. Hiermee konden zij een gratis trouwjurk winnen. Zo probeer ik mij te onderscheiden van andere bruidsmode winkels.

 In mijn winkel verkoop ik niet alleen andere merken bruidsmode, maar ook mijn eigen ontwerpen. En als een bruid niets kan vinden in onze bestaande collectie, dan kan ik samen met haar een speciale jurk ontwerpen. Ik werk nauw samen met een couturière in de winkel. Veel bruidsmode winkels werken met een coupeuse of couturière op afstand, dus als er iets moet worden aangepast wordt de jurk opgestuurd en doen zij dit op basis van informatie die aan hen wordt doorgegeven, zonder dat ze de jurk op het lichaam van de bruid hebben gezien. Dat is bij ons niet het geval, de couturière werkt in de zaak en ziet dus ook de aanstaande bruid.

 Wat ik ook erg belangrijk vind  is dat een aanstaande bruid zich prettig voelt bij mij in de zaak. Wij lopen er allemaal vrij casual bij en creëren een gezellige en ontspannen sfeer voor de bruid en iedereen die met haar mee komt. Vaak zie je in bruidsmode winkels dat het er wat stijfjes aan toe kan gaan. Bij ons mag de bruid gewoon rondkijken en wordt zij voorzien van een drankje en iets lekkers. Wij dragen graag bij aan de voorpret van haar bruiloft.

 Om inspiratie op te doen voor bruidsjurken, kijk ik naar de modetrends voor dagelijkse kleding. Natuurlijk houd ik de concurrentie in de gaten, maar de trends voor bruidsmode inspireren mij minder omdat er weinig vernieuwends is. De bruidsmodewereld wordt voornamelijk gerund door mannen van middelbare leeftijd en ik merk dat er weinig word gekeken naar innovatie, dus haal ik mijn inspiratie ergens anders vandaan.

 Als tip wil ik toekomstige onderneemsters meegeven dat het belangrijk is om gewoon te doen. Als je een idee hebt, ga het gewoon uit proberen, alleen maar nadenken over wat je wilt levert niets op. Wees niet bang om risico’s te nemen, als het niet meteen lukt dan heb je genoeg input om het de volgende keer net even iets anders te proberen en als het wel meteen lukt, is dat natuurlijk fantastisch. Maar ga ervoor, ga doen!

Dani is te vinden via:

Dani’s winkel:

Dani van Toll Bruidsmode

Breed 10

1621KB Hoorn

0229 84 14 84

Whatsapp: 06 12 12 92 41

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.