WBlogs

W need to get out of our comfort zone

Heb jij een leuke baan maar doe je niet wat je ècht zou willen doen? Is je leven oké, maar niet geweldig? Doe je concessies omdat dat praktischer is? Vraag je jezelf wel eens af waarom je dat doet en wat er zou gebeuren als je daarmee zou stoppen? Wat nou als je je excuses overboord zou gooien en helemaal zou gaan voor een leven waarin je wel de regie hebt gepakt? Weg met zekerheid, weg met comfort, weg met stabiliteit… Zou jij dat kunnen en willen?

Stap 1, uit je comfort zone

Uit je comfort zone stappen. Of het nu om je relatie, werk, sport, whatever gaat; het is spannend en eng. Er is vaak ook geen noodzaak om deze zaken op te geven. Het gaat toch allemaal goed? Waarom zou je dat allemaal overhoop gooien? Kijk je naar je eigen leven: ben je volledig tevreden en happy? Ga lekker zo door. Loop je echter rond met het gevoel dat dingen beter en anders kunnen, ga hier dan mee aan de slag. Dit is stap één van uit je comfort zone stappen. Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen. Maar ga op onderzoek uit. Gooi die oogkleppen af die je visie beperken en ga uitzoeken wat jou laat stralen.

Stap 2, tijd voor actie

Stap twee van uit je comfort zone stappen, is natuurlijk in actie komen. Maak een stappenplan en bepaal je koers. Wil je op wereldreis maar heb je nog geen geld, begin met sparen en maak alvast je reisplan. Doordat je ermee bezig bent, krijg je energie en wordt je motivatie om te sparen groter. Wil je een totaal andere baan, ga bijvoorbeeld onderzoeken welke opleiding nodig hebt. Ga eens na in je netwerk of je mensen kent die je zouden kunnen helpen. Als jij iets wilt bereiken, zul je in actie moeten komen en je comfort zone moeten verlaten.

Stap 3, gaan!

Als je eenmaal hebt ontdekt wat je anders wilt in je leven en een stappenplan hebt gemaakt, rest je nog één ding; ervoor gaan! Het lastigste stuk. Want dit is het moment dat je je comfort zone echt moet opgeven. Die vaste baan opzeggen, die relatie verbreken, in het vliegtuig stappen… Wat het ook geworden is: je hebt er goed over nagedacht, je hebt er naartoe gewerkt en nu mag je vol vertrouwen gaan voor wat je echt wilt. You got this!

Zit jij momenteel volledig in je comfort zone? Droom jij stiekem van een heel ander leven? Wat houdt je tegen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.