WFeatures

W Feature: Marsha Matton eigenaar Marsemijn muziekschool

Goedemorgen! Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe feature. Deze week jumpstarten we je week met het verhaal van Marsha Matton. Vanuit haar busje geeft zij muziekles aan kinderen en volwassenen. Lees hoe zij haar bedrijf is gestart en heeft ontwikkeld.

Introductie

Mijn naam is Marsha Matton. Ik ben 31 jaar en oprichter en eigenaresse van Marsemijn. Met Marsemijn geef ik muziekles vanuit mijn bus in de regio Utrecht. Mensen kunnen bij mij terecht voor piano-, gitaar-, keyboard- en ukeleleles aan kinderen en volwassenen. Mijn lessen onderscheiden zich vooral omdat ik focus op echt muziek maken en niet een trucje leren op een instrument. Op aanvraag treed ik ook op vanuit mijn bus op festivals, feesten en evenementen, samen met een andere zangeres.

Muziekles

Al tijdens mijn studie aan het conservatorium ben ik begonnen met het geven van muzieklessen op de muziekschool. Waar ik echter tegenaan liep is dat het erg als ‘lopende band werk’ voelde. Terwijl ik met de ene leerling aan het afronden was, zat de volgende alweer klaar. Terwijl ik het juist fijn vind om weer even op te laden en voor te bereiden om me zo weer volledig op de volgende leerling te kunnen concentreren.
Een paar jaar geleden kreeg ik uit mijn netwerk de vraag of ik een vijfjarig meisje thuis les wilde geven. Dat was helemaal nieuw voor mij en ontzettend leuk om te doen. Het pakte enorm goed uit en hierdoor werd ik steeds vaker gevraagd om bij mensen thuis les te geven. Dat werkte heel goed voor alle partijen. Zo kon ik tussendoor, tijdens het rijden, even mijn momentje pakken en vonden mensen het prettig dat er thuis lesgegeven werd.

Een idee is geboren

Dit heb ik vijf jaar zo gedaan. Tot ik er steeds vaker tegenaan liep dat ik niet alles bij me had. Soms miste ik een boekje, een andere keer een instrument, kortom net dat item wat de les naar een nog hoger niveau kon tillen. Ik merkte steeds vaker dit het me stoorde. Op een dag kwam mijn moeder met een artikel uit de krant waarin iemand een schoolbus had verbouwd tot ‘workshopbus’. Toen dacht ik; dit kan natuurlijk ook voor muziekles! Dat idee is vervolgens gaan groeien.

Muziekles vanuit een bus

Twee jaar geleden ging mijn auto stuk en ben ik er dus voor gegaan. Ik heb een bus gekocht en beetje bij beetje hem helemaal klaargemaakt om er muzieklessen in te geven. Een vriendin van mij heeft mijn logo ontworpen en via via heb ik hem kunnen laten spuiten. Het moment dat ik mijn groen gespoten bus met logo erop zag, wist ik het!! Ik ben gaan rekenen hoeveel leerlingen ik nodig zou hebben en heb mijn baan opgezegd.
Binnen no time had ik genoeg leerlingen en de aanmeldingen blijven ook maar binnenkomen. Mijn agenda blijft zich aanpassen doordat ik mensen blijf toevoegen, nee zeggen is geen optie. Een vliegende start dus.

De uitdagingen van ondernemen

Het ondernemen gaat me tot nu toe goed af. Als ik kijk waar ik ben vastgelopen dan is dat vooral het combineren van destijds mijn baan en mijn bedrijf. Ik had een hele leuke baan waar ik veel creativiteit in kwijt kon. Enthousiast pakte ik alles aan en ging volop aan de slag. Hier kon ik soms wel eens in doorslaan, ten koste van m’n eigen bedrijf. Nu ik echt voor mezelf ben begonnen, komen de ideeën natuurlijk ook constant voor mijn eigen zaak. Ik schrijf tegenwoordig al mijn ideeën op en plan ze voor in de toekomst. Zo creëer ik rust en overzicht voor mezelf.
Zelfdiscipline is ook een aandachtspuntje. In het begin moest ik echt even wennen aan mijn nieuwe ritme. Ik hoefde niet meer vroeg op en nam het ervan. Tot ik tot de conclusie kwam dat ik dit niet voor mij werkte. Vanaf dat moment ben ik doelen voor mezelf gaan stellen en werk ik met ‘to do’ lijstjes. Dit werkt heel fijn voor mij: ik werk nu net zoveel ‘aan’ mijn bedrijf als ‘in’ mijn bedrijf!

De toekomst

Als ik mijn ogen sluit en grootst droom zie ik een busjesimperium voor me. Met een parkeerterrein met allemaal gepersonaliseerde busjes. Vanuit een grote locatie in het dorp waar ik vandaan kom zie ik dan rond lunchtijd iedereen binnenkomen. Samen overleggen en sparren, waarna iedereen met zijn eigen busje op pad gaat. Naast een eigen busjesimperium zou ik graag milieuvriendelijker willen werken. Ik ben daar al, voor zover mogelijk, mee bezig maar blijf altijd op zoek naar mogelijkheden om dit nog beter te doen.
Gaan ondernemen is de beste keuze die ik heb gemaakt. Dus wat mij betreft; bij twijfel vooral doen! Je leert er altijd wat van en je mist anders zoveel toffe dingen! Als je doet wat je leuk vind, komt er van alles op je pad.
• Waar kunnen eventuele klanten jouw bedrijf vinden?
Website: www.marsemijn.nl (wordt nog aan gewerkt ;))
Facebook: Facebook.com/Marsemijn
Instagram: Instagram.com/marsemijn
Wil je ook je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.