WBlogs

W are allowed to make mistakes

Ben jij bang om fouten te maken? Laat jij kansen liggen omdat je denkt dat je iets niet kan? Ben je wel eens heel hard onderuit gegaan en heeft het daarna lang geduurd voordat je weer de uitdaging aanging? Nergens voor nodig. Fouten maken is menselijk en leerzaam.

Fouten maken is geen falen

Niemand maakt graag fouten. Vandaag de dag is bijna iedereen een perfectionist. We zijn zo geprogrammeerd dat we alles goed willen doen en dat is jammer. Niets is zo leerzaam als fouten maken. Van fouten groei je. Een fout leert je hoe iets niet moet. Dat betekent niet dat er niet 100 andere manieren zijn waarop het wél lukt. Geef dus niet op na één fout. Blijf jezelf uitdagen en uitproberen. Alleen zo kom je uiteindelijk tot succes.

Kijk naar je eigen aandeel

Als je dan eenmaal een fout hebt gemaakt is het wel belangrijk dat je er wat van opsteekt. Kijk dus goed naar wat er mis is gegaan en hoe je het de volgende keer anders zou aanpakken. Probeer voor jezelf na te gaan wat jouw eigen rol is geweest in wat er fout ging. Had je een andere houding kunnen hebben? Ben je te impulsief geweest? Meestal weet je van jezelf heel goed wat jouw valkuilen zijn. Wees hierbij positief kritisch. Wees trots op jezelf dat je het toch gedurfd en geprobeerd hebt.

Laat geen kansen liggen

Heb je geleerd van je fouten maar ben je bang weer een volgende te maken? Niet doen. Het is jammer als je jezelf tekort doet door kansen te laten liggen uit angst om te falen. Wat als je faalt…WAT ALS JE SLAAGT!?!? Hoe geweldig is het als je een kans aangrijpt en het lukt gewoon helemaal!!! Hoe zonde zou het zijn als je dit had laten schieten.
Wat hebben jouw grootste fouten jou geleerd? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.