WFeatures

W Feature; Ketty Lollia – marketingstrateeg, NLP-therapeut, personal trainer, spreker en auteur van "Voel je Vrij"

Happy monday! Het is alweer december, de feestdagen staan voor de deur en 2017 is alweer bijna voorbij, wat gaat het hard! Deze eerste maandag van de laatste maand van het jaar mogen we de feature van Ketty Lollia met je delen. Lees hoe deze veelzijdige Parisiènne een nieuw leven voor zichzelf en haar dochter begon in Nederland, zelfstandig ondernemer werd en een boek schreef om anderen naar financiële vrijheid te helpen.

Van vele markten thuis

Mijn naam is Ketty Lollia, ik ben geboren en getogen Parijs en 12 jaar geleden ben ik met mijn nu 13 jarige dochter in Nederland komen wonen. Ik sta aan het hoofd van een aantal eigen ondernemingen, zo ben ik director van Marketing Shake waar ik samen met een team workshops en trainingen geef aan startende ondernemers, over het doen van research, het opstellen van business plannen en het opzetten van marketingcampagnes. Mijn 2e onderneming is KLE Communication, met dit bedrijf richt ik mij op het opzetten en uitvoeren van marketing campagnes voor ondernemers, die als doel hebben meer naamsbekendheid, zichtbaarheid en uiteindelijk meer klanten te krijgen. Daarnaast ben ik ook nog NLP-therapeut, business- en financiële coach, fitness instructeur, personal trainer / gewichtsconsulent, auteur en ben ik in te zetten als spreker.

Dans & Marketing

In Frankrijk heb ik Marketing, Sociologie, Psychologie, gestudeerd en een aantal talenstudies gedaan, waaronder Nederlands, Frans, Spaans en Engels. Mijn specialisatie is marketing strategie. Ik ben ook professioneel danseres geweest, met als specialisaties hiphop, modern en jazz. Hierdoor trad ik veel op in het buitenland waaronder ook Nederland, maar ik gaf ook 20 uur dansles per week aan grote groepen. Het dansen en het geven van les heeft er toe bijgedragen dat ik een heel goed geheugen heb, maar het heeft me ook ontzettend veel geleerd op het gebied van samenwerken en het belang van teamspirit. Deze dingen komen mij als ondernemer van verschillende bedrijven heel erg goed van pas.

Ketty5Copyright  Ketty Lollia – Voel je vrij

In Parijs heb ik ook een stichting opgericht ten behoeve van jongeren in de buitenwijken; er was weinig voor hen te doen en ik wilde een bijdrage leveren door met een team hen te helpen om toegang te krijgen tot culturele activiteiten op het gebied van kunst, schrijven, tekenen, dans en zang. Zo hadden zij een manier om zich creatief te kunnen uitten, om een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen en om uit de problemen te blijven. Dit verliep erg goed, maar na 8 jaar voorzitterschap besloot ik toch om naar Nederland te verhuizen met mijn dochter; ik was toe aan een andere omgeving. In vergelijking met Frankrijk vond ik Nederland toch iets internationaler en toegankelijker en zag ik meer kansen voor mezelf.

In Nederland heb ik een aantal jaar in loondienst gewerkt als Marketingmanager voor diverse organisaties, waaronder ook een Franstalige organisatie. Maar na 5 jaar merkte ik toch dat ik steeds meer behoefte had om zelf de regie te hebben en bepaalde dingen, zoals mensen helpen en begeleiden, op mijn eigen manier uit te voeren. Daarnaast kwam de crisis opzetten, waardoor winkels begonnen te sluiten en mijn rol als marketingmanager overbodig werd. Ook kreeg ik een burn-out en kon  ik een aantal dingen, zoals sporten, niet meer doen. Dit was een zware periode voor mij, maar deze gebeurtenissen samen hebben mij geholpen om terug te gaan naar datgene wat ik het liefste doe nl; marketing strateeg zijn. Dus in 2011 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer en heb ik vanaf die tijd de verschillende bedrijven opgericht. Mijn burn-out heb ik overwonnen met behulp van sporten en ik merk nu ook in mijn rol al fitness instructeur, dat het les geven mij ook helpt om te ontspannen en mijn energie kwijt te raken. Het houdt mij in evenwicht.

Weten wie je bent en je vrij voelen

Wat ik doe als business coach is vanuit een helikopterview startende ondernemers begeleiden met het opstarten van hun bedrijf. Voor mij is het belangrijk dat mensen een goed doel voor ogen hebben met hun bedrijf, een lange termijn visie. Vragen als “Waarom ben ik hier, waar ben ik goed in, wat is mijn bestaansrecht, wat en wie wil ik bereiken?” zijn belangrijk om jezelf te stellen als startende ondernemer. Pas als je die vragen hebt beantwoord kun je verder met de rest van de bedrijfsontwikkeling  en daar help ik hen bij.

Waar ik achter ben gekomen in Nederland is dat ondernemers vaak niet zo goed omgaan met hun geld. Vaak geven zij veel geld uit aan dingen die niet relevant zijn omdat zij zichzelf de bovenstaande vragen nog niet hebben gesteld en geen plan hebben. De bedrijven die het het beste doen, hebben een duidelijk plan en een heldere visie van wie ze zijn en waar ze goed in zijn. Zij geven zeker 80% van hun budget uit aan Marketing om die boodschap bij hun (potentiële) klanten over te brengen.

SandraWarnierfotografie-0476Copyright  Ketty Lollia – Voel je vrij

Maar ook als financieel coach heb ik te maken met mensen die moeite hebben met budgetteren en prioriteren. Zij willen echter wel heel graag financieel onafhankelijk zijn en kunnen genieten van wat zij doen zonder zich zorgen te hoeven maken over financiën. Hier uit is het idee voor mijn boek ‘Voel Je Vrij” ontstaan. Met dit boek wil ik mensen helpen naar financiële vrijheid. Het boek bevat een handleiding die mensen kan helpen zich emotioneel te ontwikkelen en dus financiële onafhankelijkheid te bereiken.

20171117_112233Copyright  Ketty Lollia – Voel je vrij

Wat mij nog meer ontzettend veel energie geeft naast zelfstandig ondernemer zijn, is om te spreken, de eerste keer dat ik werd gevraagd om te spreken, kwam ik na afloop stuiterend thuis. Er gierde zoveel adrenaline door mijn lichaam, ik vond en vind het echt geweldig om te doen! Het geeft zo’n een kick als je je verhaal met anderen mag delen en het ook nog goed wordt ontvangen. Ik vind het geweldig om anderen te kunnen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Sowieso is het belangrijk om te doen waar je blij van wordt en energie van krijgt. Daarom zou ik de volgende tips en adviezen aan toekomstige ondernemers of vrouwen die een andere droom willen realiseren mee willen geven;

  • Zoek van binnen uit wie je wilt zijn;
  • Probeer een aantal dingen uit en als het niet is wat je ervan verwacht had ga je gewoon verder naar het volgende;
  • Doe wat testen op internet (ze zijn vaak gratis) op https://www.123test.nl/ vind je verschillende soorten;
  • Laat je vooral niet van de wijs brengen door angsten van anderen;
  • Geef nooit op.

 

Ketty is te vinden op:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.