WBlogs

W need confidence

Hoe zelfverzekerd ben jij? Stap jij een ruimte binnen vol zelfvertrouwen, of verdwijn je het liefste in een klein hoekje? Ze zeggen wel eens “je oogst wat je zaait”. Dat geldt zeker voor zelfvertrouwen. Vandaag praten we je bij over wat zelfvertrouwen voor je kan doen en hoe je eraan werkt. <3

Liefde

Zelfvertrouwen begint met liefde. Je bent zuinig op ‘dingen’ waar je van houdt. Je beschermt ‘dingen’ waar je van houdt. Zelfvertrouwen begint dus met van jezelf te houden. Onvoorwaardelijk en grenzeloos. Kijk dus eens goed in de spiegel; ben je blij met wie je ziet? Ben je trots op jezelf? Ben je nog niet waar je wilt zijn? Kijk dan waar je vandaan komt. Wedden dat je veel hebt om trots op te zijn. De sleutel tot zelfvertrouwen is je overwinningen/pluspunten uitvergroten en vieren en je verbeterpunten/imperfecties accepteren.

Mirror of confidence

Wanneer je de leuke dingen aan jezelf gaat benoemen en voor jezelf blijft herhalen, zul je merken dat je gaat groeien. Waarschijnlijk ga je steeds meer goede dingen aan jezelf ontdekken en van jezelf houden. Plak dus gerust stickers op je spiegel met je goede eigenschappen, je prestaties, je pluspunten, whatever. Kijk daarna in diezelfde spiegel met het vertrouwen dat alle positieve boodschappen je geven naar de dingen waar je niet tevreden bent. Accepteer dat ze er zijn als je ze niet kan veranderen. Leer te houden van je imperfecties en je verbeterpunten 😉 Omarm ze, want zij maken je uniek.

Zelfverzekerdheid is geen verwaandheid

Wanneer je met zelfvertrouwen naar buiten treedt zul je merken dat mensen anders op je reageren. Let wel; de zelfverzekerdheid die voortkomt uit zelfliefde, niet uit superioriteitsgevoel. Wanneer jij van jezelf houdt ga je stralen. Ken je dat gevoel dat je soms iets aantrekt dat voor jou gemaakt lijkt. Je kijkt in de spiegel en het klopt gewoon. Je ziet er fantastisch uit; je voelt je fantastisch. De hele dag straal je en heb je een glimlach op je gezicht. Mensen geven je complimenten. Dat gevoel kun je elke dag hebben. Want met zelfvertrouwen ben je elke dag prachtig. Wat je ook aan hebt.
Hoe werk jij aan je zelfvertrouwen? Heb jij jouw imperfecties geaccepteerd? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.