WFeatures

W Feature: Mariska Vermeulen van Women of Europe

Make it happen Monday! Onze favoriete dag want vandaag mogen wij weer een vrouw met een bijzonder verhaal in de schijnwerpers zetten. Vandaag lees je in de feature alles over freelancejournalist en -redacteur Mariska Vermeulen en haar platform Women of Europe. Ontstaan als droom om ooit diverse vrouwen in alle Europese hoofdsteden te gaan interviewen, heeft ze op een dag besloten te gaan DOEN en is Women of Europe gestart.

Van dromen naar doen

10 jaar geleden liep ik al met het idee rond om alle 51 hoofdsteden van Europa te bezoeken en daar verschillende vrouwen te interviewen. Ik hou heel erg van reizen en ben altijd nieuwsgierig naar de verhalen van mensen en met name vrouwen. Hun drijfveren, dromen, obstakels, levenslessen, etc. Het idee om vrouwen uit Europese hoofdsteden te gaan interviewen liet mij maar niet los, dus heb ik een lijst met ultieme levensvragen bedacht en ben ik onlangs gewoon begonnen.

Women of Europe

Met Women of Europe hoop ik vrouwen te inspireren en een beeld te scheppen van de verschillen en juist ook de overeenkomsten tussen vrouwen uit verschillende hoofdsteden. In elke stad probeer ik zeven vrouwen te vinden en te interviewen. Die zeven vrouwen ken ik vooraf niet en zijn bij voorkeur totaal verschillend. Zij nemen mij mee naar hun lievelingsplek in de stad en vertellen mij daar hun verhaal. Tijdens het interview worden er foto’s gemaakt door een lokale fotograaf die ik in die stad heb gevonden.

Bildschirmfoto 2017-11-20 um 12.26.31

Eén week per stad

Het reizen naar verschillende steden is ontzettend leuk om te doen. Ik ben ongeveer 1 week in de stad. Dat lijkt misschien lang, maar ik moet alles doen in die tijd. De stad verkennen zodat ik mij sneller kan oriënteren. Zeven interviews afnemen van ongeveer 1,5 uur. Een fotograaf vinden. Ik probeer zo veel mogelijk afspraken van te voren in te plannen maar soms spreek ik ook vrouwen die ik op straat zie aan.

Challenges

Mijn grootste uitdagingen zijn tijd en geld 😉 Om dit project te kunnen starten ben ik minder gaan werken. Hierdoor komt er natuurlijk minder geld binnen dat ik weer nodig heb om overal heen te reizen. Gelukkig kan ik met dank aan Airbnb mijn huis in Amsterdam verhuren als ik weg ben. Hierdoor kom ik redelijk uit de kosten. Naast tijd en geld is het onder de aandacht brengen van mijn project ook spannend. Ik ben actief op Facebook en Instagram, wat redelijk snelle media zijn, terwijl ik juist de diepte in ga met mijn interviews.

Verhalen

Alle vrouwen die ik geïnterviewd heb, hebben wel een interessant verhaal. Een van de vrouwen die mij het meest is bijgebleven is Dominique. Een wat excentrieke Parisienne van 70 jaar die ik op straat heb aangesproken. Zij is werkzaam in de mode en specialiste in ‘the little black dress’. Haar interview was bijzonder om te doen aangezien ze nergens direct antwoord op gaf. Sommige vragen wilde ze ook niet beantwoorden maar door haar uitgebreide toelichting, gaf ze onbewust toch antwoord. Daar moest ik stiekem erg om lachen! Een ander verhaal dat mij bijstaat is dat van een Pools meisje van pas 14 die zwaar depressief is geweest en nu een platform heeft opgericht om andere mensen te helpen die met depressie te maken krijgen. Van een andere Europese vrouw met MS is het weer bijzonder om te lezen hoe ze met haar ziekte omgaat en ondanks alles toch positief blijft. Iedere vrouw die ik gesproken heb heeft mij op een manier geraakt, of geïnspireerd. Dat is het mooie van dit project.

Bildschirmfoto 2017-11-20 um 12.27.18

Droom

Als ik mijn ogen sluit en mag dromen waar dit project heen gaat, dan hoop ik dat ik er echt veel vrouwen mee bereik en inspireer. En dat ze massaal en met warmte op elkaars verhalen reageren. Als ik alle 51 steden bezocht heb, lijkt het me geweldig nog een bijeenkomst te organiseren waar alle vrouwen bij kunnen zijn die hier aan mee hebben gewerkt. Dat zou voor mij de ultieme afsluiting van dit project zijn.

Waar vind je Women of Europe

Website: http://womenofeurope.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/womenofeurope.eu/

Instagram: https://www.instagram.com/women_of_europe/

Wil jij ook je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.