WBlogs

W need real supporters in our life

Kijk jij wel eens kritisch naar de mensen die jij in je leven toelaat? Is er iemand in je leven die jouw energie kost? Iemand die altijd wat negatiefs te zeggen heeft? Gisteren deelden we op facebook een filmpje van Oprah die vertelt dat je af en toe van mensen moet scheiden die giftig voor je zijn. Die scheiding hoeft niet voor altijd te zijn maar er zijn fases in je leven waarin sommige mensen gewoon niet bij je passen. Hoe ga jij daarmee om?

Scheiden doet lijden?

Niet persé. Mensen die energie kosten en negativiteit brengen kun je soms beter kwijt dan rijk zijn. Of het nou familie of vrienden zijn. Wanneer mensen het niet oprecht met je menen, kan het geen kwaad om ze tijdelijk op afstand te houden. Puur uit zelfbescherming. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor jouw welzijn. Mensen die overal negatief op reageren, of altijd alleen met problemen bij je komen, kunnen een behoorlijke invloed hebben op jouw zelfvertrouwen, of energie kosten. Er is maar één persoon die bepaalt of die mensen jouw welzijn mogen aantasten; jij dus.

Alleen maar ja-knikkers

Moet je dan alleen maar blije ja knikkers om je heen verzamelen? Nee, dat ook weer niet. Mensen die kritische vragen stellen zijn juist fijn. Daarbij heeft iedereen wel eens een dag dat niks lukt en dan moet je bij elkaar kunnen ventileren. Waarschijnlijk voel je zelf prima aan van welke mensen jij even op afstand zou willen plaatsen. Dit hoeft niet altijd uitgesproken worden, het kan ook een natuurlijk proces zijn.

Spreek het uit

Bij mensen waar je echt klaar mee bent om een specifieke reden, kan het wel goed zijn om uit te spreken wat er aan de hand is. Dit lucht niet alleen voor jou op, de ander weet zo ook waar hij/zij aan toe is en kan er ook wat van leren. Als hij/zij daar voor open staat. Deze mensen kun je later ook weer terug opnemen in je leven wanneer ze er klaar voor zijn. Als jij dat wilt natuurlijk.
Heb jij wel eens bewust afscheid genomen van iemand? Heeft er wel eens iemand tegen jouw uitgesproken dat ze tijdelijk even afstand van je namen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.