WBlogs

W need goals for 2018

Gelukkig nieuwjaar <3 Welkom in 2018! We wensen je het allerbeste. Ga jij dit jaar voor jouw dromen? Om van 2018 jouw jaar te maken kun je natuurlijk voor een paar resoluties gaan maar wij hebben iets beters voor je: doelen! Geen voornemens maar concrete stappenplannen om jouw doelen te gaan bereiken in 2018. Moeite met je doelen stellen en te behalen, no worries, W got You!

Stap 1, visualiseer

Begin met de vraag wat je wilt. Waarschijnlijk heb je eind vorig jaar al een aantal dingen bedacht die je wilt bereiken in 2018. Maar met alleen een vage resolutie ga je niet bereiken wat je wilt en verlies je focus. Doelen stellen dus! Ga na voor jezelf wat je wilt en probeer je in te beelden hoe het voelt als je je doel hebt bereikt. Word je er blij van en gaat er energie in je stromen? Dan zit je op de goede weg! Hoe dit vast.

Stap 2, schrijf het op

Nu je weet waar je voor wilt gaan, wordt het tijd om op te schrijven wat je wilt bereiken in 2018. Om focus te kunnen houden, is het verstandig om maximaal 3 doelen te stellen. Als het goed is, is er één doel het allerbelangrijkst voor je. Die zet je bovenaan en daar gaat je focus heen. Schrijf het op post its en plak ze op zichtbare plekken voor jezelf,. Zodat je elke dag herinnert wordt aan jouw doel.

Stap 3, stappenplan

Een doel kan soms een ontastbaar, onhaalbaar iets worden. Om dichterbij te komen en motivatie te krijgen, is het handig om een stappenplan te maken. Bedenk subdoelen die je stapje bij stapje dichter bij je einddoel zullen brengen. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe baan, begin met het updaten van je CV, je netwerk in te lichten dat je op zoek bent, bedenk bij wat voor bedrijf je wilt werken, etc.

2018 kan jouw jaar worden

Je zult merken dat wanneer je je doel om zet in subdoelen, je doel dichterbij komt. Dit zal je motiveren en je helpen focus te behouden. Wat jij van 2018 maakt, ligt aan jou. Wij zijn er in ieder geval om je aan te moedigen en je te inspireren. Je vindt ons naast onze website op Facebook , instagram en LinkedIn. Maak van 2018 jouw jaar. You got this!

Ga jij jouw resoluties omzetten in doelen? Wat wordt jouw eerste subdoel? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.