WFeatures

W Feature; Cristel Zwart oprichter van Love2Workout en Random Creatives

Happy Monday! Vandaag delen we het verhaal van de sportieve en creatieve Cristel Zwart. Lees hoe deze dame na een zoektocht, haar 2 grote passies een plek heeft weten te geven en de balans in haar leven heeft gebracht.

Love2Workout

Mijn overtuiging is dat je sporten alleen maar kunt volhouden, wanneer je iets doet wat je echt leuk vindt en vaak is dat iets wat je als kind ook heel leuk vond om te doen. Voor mij is dat voetbal. Met die insteek ben ik mijn platform Love2Workout begonnen.  Onze missie is om bij te dragen aan een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten, door mensen te helpen in de zoektocht naar hun favoriete workout. Ik ben dit platform gestart in 2014, ik probeer verschillende sporten uit die ik film of waar ik over schrijf, om zo een open en eerlijke persoonlijke ervaring neer te zetten, waar mensen inspiratie uit kunnen halen. Maar er is meer waar ik energie van krijg naast sporten, ook creatief bezig zijn is een belangrijke uitlaatklep. Het duurde alleen een tijdje voordat ik wist wat ik precies wilde.

Zoektocht

Het creatieve heeft er bij mij altijd wel ingezeten. Nadat ik de HAVO had afgemaakt wilde ik binnenhuis architectuur gaan studeren en daarvoor moest ik naar de Kunstacademie. Ik besloot om het jaar na mijn HAVO te gaan werken en een portfolio van eigen werk samen te stellen, zodat ik het daaropvolgende jaar naar de Kunstacademie kon. Tot mijn grote plezier werd ik aangenomen en kon ik eindelijk beginnen aan dat wat ik het liefste wilde doen, dacht ik… Na een tijdje begon ik te merken dat ik niet echt klaar was voor de kunstacademie. Ik was pas 18 en de kunstwereld bleek moeilijk te zijn en heel erg conceptmatig. Ik was meer praktisch; ik tekende, maakte foto’s en was meer gefocust op typografie en design. Kortom ik begreep het niet, het was voor mij te abstract en dus nadat ik mijn propedeuse had gehaald, besloot ik om met deze studie te stoppen. Mijn ouders waren daar niet zo blij mij omdat ze dachten dat ik, wanneer ik eenmaal gestopt was nooit meer zou gaan studeren. Gelukkig hadden mijn 2 oudere broers veel vertrouwen in mij en gaven me het zelfvertrouwen om te kiezen wat er op dat moment bij me paste. Mijn broers zijn ontzettend belangrijk voor mij, ik noem ze “mijn supermannen”.

cristel strepen groen5

Reizen en werken

Omdat ik nog steeds niet precies wist wat ik wilde, ben ik op mijn 19e een jaar naar Australië gegaan voor een vakantie/werk reis. In dat jaar heb ik ontzettend veel over mezelf geleerd. Je leert jezelf kennen onder hele andere omstandigheden, je leert op jezelf en op anderen te vertrouwen en daar heb ik ontzettend veel profijt van gehad. Na mijn terugkomst uit Australië ben ik aan de slag gegaan bij een grafisch bedrijf en heb ik intern opleidingen gedaan om grafisch vormgever te worden. Tegelijkertijd was ik nog steeds bezig met voetbal, ik haalde mijn motorrijbewijs en woonde boven een kroeg. Ik had het onwijs naar mijn zin, maar toch begon het op een gegeven moment te kriebelen; ik wilde meer op carrière vlak en begon spijt te krijgen dat ik geen HBO opleiding had gedaan. Zo ben ik op 24 jarige leeftijd gestart met de duale HBO opleiding Media en Entertainment Management, daarnaast werkte ik als vormgever. Dit deed ik afwisselend als freelancer en vast binnen organisaties. Tijdens mijn studie kwam ik terecht bij een uitgever waar ik werkte als Art Director van de eventafdeling, dat heb ik 3 jaar gedaan totdat er iets anders moois op mijn pad kwam.

 

Voetbaltrainer in de VS

Ik voetbal al sinds ik kan lopen en had me via de KNVB laten scholen tot jeugdtrainer. Als trainster van meisjesteams merkte ik al snel hoe ontzettend leuk ik het vond om anderen te motiveren en enthousiast te maken voor de sport. Heel onverwachts werd ik benaderd door een voetbalschool in de VS om daar voor een jaar te werken als voetbaltrainer. In eerste instantie twijfelde of ik het wel moest doen, ik was toen 29 en zat eigenlijk wel in een hele goede workflow bij die uitgeverij. Maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan omdat ik vond dat ik die kans niet voorbij mocht laten gaan. Het was een hele gave ervaring, ook hier leerde ik een andere kant van mezelf kennen, daarnaast was ik ontzettend fit omdat ik iedere dag de hele dag door met sport bezig was. En ik heb hier mijn huidige vriend leren kennen, hij werkte ook als voetbalcoach voor hetzelfde bedrijf. Maar ik merkte op een gegeven moment dat ik maar 1 kant van mezelf aansprak; mijn sportieve kant en miste het ontzettend om mijn hoofd te gebruiken en om creatief bezig te zijn. Dus toen het jaar voorbij was, ging ik terug naar huis.

 

Terug in NL

Eenmaal terug in Nederland duurde het zeker een half jaar voordat ik een leuke baan kon bemachtigen, dit had te maken met de crisis van toen. Maar ik bleef doorzetten, heb tussendoor wat bijbaantjes gehad en kwam bij een event-marketing bureau, waar ik aan de slag kon als conceptontwikkelaar. De events die wij organiseerden waren vooral gericht op de zakelijke markt en deze droegen bij aan de interne communicatie of marketing  doelen van de bedrijven zelf. Na een jaar of 6 begon het te kriebelen. Ik werkte al een dag minder om meer aandacht te kunnen besteden aan Love2workout maar er speelden meer initiatieven en gedachten in mijn hoofd die ik wilden verwezenlijken. Ook voelde ik dat er weinig doorgroei mogelijkheden waren en dat ik mijn functie ontgroeid was. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik vorig jaar, na 6 jaar ontzettend fijn gewerkt te hebben, besloot om weg te gaan bij het bureau en mij te focussen op datgene wat ik zelfde wilde realiseren

 

Sport en creativiteit in balans

Eenmaal weg bij het bureau, heb ik mij volledig gewijd aan Love2Workout. Voorheen deed ik het naast mijn werk, maar nu had ik de tijd om het naar een hoger plan te tillen. Ik schreef een nieuwe strategie waar een nieuwe website bij hoorde en knalde in 2 maanden met 60 uur per week werken een heel nieuw platform uit de grond. Deze lanceerde ik op 5 november 2017 live midden in de Asics Store in Amsterdam, samen  met familie, vrienden en sportinfluencers! We vierden samen het ‘nieuwe Love2workout’. Op dit moment ben ik het gezicht van het platform, maar mijn ambitie is om contributors aan te trekken, zodat het meer een community wordt en Love2Workout een merk op zich wordt. Sport is een belangrijk onderdeel van mijn leven en ik wil anderen blijven motiveren om te gaan sporten.

20111105Love2Workout-73

Daarnaast ben ik druk bezig met de vormgeving en oprichting van mijn eigen bedrijf genaamd Random Creatives, een creatief collectief. Dit doe ik samen met een mijn compagnon Paul Bransz. Wij helpen organisaties met creatief strategische vragen op weg naar een uitvoerbaar plan. Dit doen wij op 3 manieren; als creative agent waarbij wij het juiste creatieve talent bij de vraag van de organisatie zoeken. We helpen organisaties met een creatief duwtje in de rug door middel van korte creatieve sessies en wij zorgen voor het hele creatieve concept wanneer gewenst Op 17 januari gaan we naar de Kamer van Koophandel om ons in te schrijven, daar kijk ik ontzettend naar uit! Het fijne aan Random Creatives is dat er geen grenzen zitten aan de creativiteit die we kunnen bieden. Ik kan hier dus volledig mijn creatieve ei in kwijt en dat miste ik bij mijn laatste werkgever. Door zowel mij met sport als met creativiteit bezig te houden spreek ik beide kanten van mezelf aan, ben ik meer in evenwicht en geniet ik ontzettend van wat ik doe.

 Tips

Wat ik wil meegeven aan anderen die dromen hebben en willen waarmaken is; visualiseer wat je wilt, praat met anderen over je dromen of wensen want als je het uitspreekt dan leeft het al en ben je al enorm goed op weg. Wat ook belangrijk is, is het maken van keuzes. Toen ik nog werkte bij het bureau, was ik ook nog parttime voetbal coach in de avonduren, 1 dag in de week de baas van Love2workout en bezig met creatieve ideeën in mijn hoofd. Ik miste de focus om de dingen goed te kunnen doen. Door te kiezen, merkte ik dat mijn focus toenam en ik beter kon realiseren wat ik wilde. En last but not least; schroom niet om te plannen. Ik heb van iemand een succesplanner cadeau gekregen, dit helpt je o.a. om je doelstellingen te behalen en na te denken over wat je op langere termijn wilt bereiken.

Waar is Cristel te vinden?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.