WBlogs

W need to exercise

Sporten. De een kan niet zonder, de ander heeft er net iets meer moeite mee. Volgens onze feature van afgelopen maandag, Cristel Zwart van Love2WorkOut is het een kwestie van de juiste sport voor jou vinden. Heb jij jouw sport al gevonden, of ben jij nog zoekende? Sport je regelmatig, of alleen wanneer het uitkomt?

No excuses!

Kun je maar geen tijd vinden om te sporten? Is je sportmaatje steeds ziek? Is het donker en koud buiten? Hoeveel excuses heb jij al versleten? Want dat zijn het; excuses! Iedereen kan sporten! Dat betekent niet meteen dat je 7 dagen per week 1,5 uur in de sportschool moet zitten. Juist liever niet. Ga iets doen wat jij leuk vindt. Denk eens aan yoga, voetballen, hockey, handballen, zwemmen, wandelen, kickboxen, bootcamp, skeeleren, fietsen etc. Mogelijkheden genoeg! Voor iedereen is er wel iets te vinden.

Niet sporten maar bewegen

Je hoeft gelukkig niet alles in de hoogste versnelling te doen. De één vindt een High Intensity Training (HIT) heerlijk, terwijl de ander liever een uur gaat wandelen met haar hond. Het maakt niet uit wat je doet. Liever in the comfort of your own home? Ook dat kan! YouTube staat tegenwoordig vol met oefeningen die je prima thuis kunt doen. Als YouTube geen optie is, zijn er ook nog talloze apps beschikbaar die je helpen bij je workout. Ook kun je natuurlijk als stok achter de deur op zoek gaan naar een challenge. Dit hoeft niet meteen de bikini-ready-in-6-weeks-challenge te zijn. 6.000 stappen per dag kan ook een goed begin zijn. Tegenwoordig houdt bijna elke telefoon wel bij hoeveel stappen je zet. Sporten/bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ontzettend belangrijk voor je hersenen. Neurotransmitters zoals bijv. dopamine, zijn stoffen die vrijkomen in het lichaam tijdens het sporten of bewegen. Zij zorgen o.a. voor de motivatie en de focus die we nodig hebben om onze doelen te bereiken. Dus stel een doel voor jezelf in. Motivatie volgt vrijwel vanzelf!

Je dagelijkse routine

Is echt sporten nog een brug te ver? Begin dan vandaag nog met kritisch te kijken naar je dagelijkse routine. Is het echt nodig om overal de auto, of OV voor te pakken, of kun je het ook fietsen, of wandelen? Sowieso is een avondwandeling na het eten goed voor je en een perfect moment om je hoofd even leeg te maken. Als je liever niet alleen loopt, kun je natuurlijk ook altijd met iemand afspreken. Kijk wat jij prettig vindt. Probeer diverse sporten om erachter te komen waar jij enthousiast van wordt.
Welke sport is jouw passie geworden? Wat houdt jou tegen om te gaan bewegen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.