WBlogs

W need to make an impact in the world

Afgelopen maandag deelden we het mooie verhaal van Mandy Ladan die met haar stichting Mommaluv op kleine schaal de wereld een beetje beter maakt. Vraag jij je wel eens af of jouw huidige activiteiten bijdragen aan een betere wereld? Zou je dat wel willen? En wat houdt je tegen?

Verbeter de wereld begin bij jezelf

Of je nu in loondienst bent, of voor jezelf werkt; sta jij er wel eens bij stil wat jij zou kunnen bijdragen aan een betere wereld? Doe je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, of geef je aan goede doelen? Of doe je wel eens belangeloos iets voor een ander? Bedenk eens voor jezelf wat jij in jouw gemeenschap zou kunnen doen. Dit hoeft niet meteen een heel project te zijn, het kan ook iets kleins zijn. Boodschappen doen voor je zieke buurvrouw, of een paar uurtjes oppassen voor die superdrukke moeder uit je straat. Er zijn tegenwoordig overal wel websites, verenigingen, facebookgroepen waar je je kunt aanmelden als je iets voor een ander wilt betekenen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Heb je een eigen bedrijf? Dan is geld verdienen belangrijk, maar het een sluit het ander niet uit. Als je graag iets witl bijdragen is er altijd wel iets te bedenken. Of je nou geld wilt geven, je personeel een dag vrijmaakt voor vrijwilligerswerk, korting geeft aan mensen in de bijstand, of spullen verzamelt en op jouw kosten opstuurt naar mensen in landen waar ze het goed kunnen gebruiken. Alles is mogelijk, je moet het alleen wel echt willen.

Doe waar jij in gelooft

Wat je ook wilt doen, blijf bij jezelf. Doe iets wat bij je past en wat dicht bij je staat. Heb je kennissen of familie in armere landen? Vraag eens naar het adres van het lokale weeshuis, of andere lokale initiatieven. Er zijn over de hele wereld ook talloze dierenopvangen die elke cent goed kunnen gebruiken.

Begin klein

Wil jij een steentje bijdragen maar weet je nog niet hoe en wat. Er is iets waar je vandaag mee kan beginnen en ook nog eens helemaal gratis is. Treed iedereen tegemoet met een glimlach en een open mind. Echt, that’s all it takes. Gun iedereen die je ziet jouw glimlach, wedden dat je meestal een glimlach terugkrijgt? Dat werkt weer door op jouw stemming waardoor je nog vrolijker wordt; win-win dus!

Wat doe jij om de wereld een beetje mooier te maken? Heb jij tips die je zou willen delen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.