WFeatures

W Feature: Melani Kasanpawiro-Wagijo van Green Central

Wij genieten nog na van de aftrap van Fempreneur in de City van 7 februari jl. Tijdens deze mooie avond nam Melani Kasanpawiro – Wagijo plaats in het panel waar ze op een aantal interessante vragen/ stellingen mocht reageren. Wij spraken Melani een paar weken geleden en waren meteen onder de indruk van deze warme, sterke vrouw. Wij hebben een openhartig gesprek gehad over het combineren van ondernemen en moederschap, het volgen van je gevoel en natuurlijk haar onderneming, Green Central. Lees verder en laat je raken door haar verhaal.

img-20180216-wa0014617540563.jpg

Introductie

Mijn naam is Melani Kasanpawiro – Wagijo, moeder van 3 kinderen (13, 10 en bijna 2 jaar), getrouwd en ondernemer. Ik ben een echt gevoelsmens. Dol op lachen, eten, reizen en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Ik ben leergierig en altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling.

 Combineren

Moederschap en werk, en later mijn onderneming, combineren is een uitdaging. Ik merk zelf dat het steeds verandert en dat het zich aanpast aan de fase waarin mijn kinderen zich bevinden. Toen mijn 2 oudste kinderen naar school gingen kon ik mijn ding doen wanneer zij op school zaten. Nu zit de oudste op de middelbare school zit, de middelste op de basisschool en gaat de jongste naar de opvang. Ik werk veel vanuit huis en als de jongste niet naar de opvang gaat, probeer ik zoveel mogelijk te doen wanneer zij slaapt. Daarnaast merk ik dat mijn kinderen mijn aanwezigheid het belangrijkst vinden. Ik hoef niet altijd met ze te spelen of iets dergelijks, gewoon in de buurt zijn is soms genoeg.

Green Central

Moeder worden en zijn vind ik best ingrijpend. Als moeder zijnde miste ik een plek waar je terecht kunt, een centrum voor vrouwen. Een vrijblijvende plek waar je met vragen terecht kunt, andere vrouwen kunt ontmoeten en waar je ook workshops en dergelijken kunt volgen. Ik dacht er wel over na om zoiets zelf op te zetten maar vond het te hoog gegrepen. Ik zag alleen maar beren op de weg, dus stelde ik mijn doelen uit. Ik ben mij gaan omscholen tot yoga zwangerschapsdocente, babymasseuse, doula en poweryogadocente. Ik heb dat een tijdje op 2 verschillende locaties gedaan, de yoga onder mijn merk Yoga Effect en de zwangerschaps- en moederbegeleiding onder naam Blossoming Moms. Op een gegeven moment werd het onpraktisch, 2 locaties die bovendien niet van mij waren. Het ademde niet de sfeer waar ik naar op zoek was en het was toch niet helemaal eigen. Toen zijn we (mijn man en ik) op zoek gegaan naar een bescheiden locatie. Tot we de huidige locatie tegenkwamen. Veel groter dan ik voor ogen had maar verder op ieder opzicht precies wat we zochten. Ook de combinatie woon/ werkruimte was ideaal. Tegelijkertijd werd ik ook nog zwanger. Tijdens de zwangerschap heb ik dus mijn oude huis verkocht, mijn nieuwe huis gekocht en ben ik verhuisd. Een week voor mijn bevalling zijn we ingetrokken. In eerste instantie dacht ik zelf les te gaan geven maar toen ik na mijn eerste les een foto op social media had gedeeld, werd ik ineens benaderd door andere vrouwen die onder de indruk waren van de locatie en hier ook wel les wilden geven. Zo is het gegroeid tot wat het nu is. Stukje bij beetje heb ik dus mijn droom waargemaakt zonder het te beseffen. Green Central is echt de ontmoetingsplek geworden die ik voor ogen had. Een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn.

pixlr_20180219084802744.jpg

Aanbod Green Central

Green Central biedt workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zowel mentaal, spiritueel als fysiek. Denk aan (power) yoga, ademhalingsoefeningen, bodyshape, massages, pole fitness, salsa, creatieve workshops; kortom echt van alles. We hebben een hoop vaste lessen maar ook veel losse workshops. Op donderdag hebben ook nog de officeday hier. Dan komen mensen hiernaartoe om te werken.

Verhuur

Naast het verzorgen van diverse lessen en workshops kun je bij Green Central ook ruimtes huren. We hebben diverse ruimtes die multifunctioneel te gebruiken zijn.

Toekomst

Als ik naar de toekomst kijk wil ik graag dat Green Central echt een begrip wordt. Dat mensen het weten te vinden. Zowel mensen die een ruimte zoeken om hun lessen te geven, als de mensen die op zoek zijn naar een plek waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Qua omvang hoeft Green Central van mij op dit moment niet te groeien.

Tips

Een van de uitdagingen die ik tegenkom is dat er steeds meer aanbod komt. De kunst is natuurlijk om jezelf te blijven onderscheiden. Wat ik heb geleerd is dat dingen pas werken als je bij jezelf blijft. Jij maakt je product. Jij bent het onderscheidend vermogen. Ondernemen is voor mij echt een kwestie van je gevoel volgen. We leren op school rationeel met dingen om te gaan. Het lijkt soms verleidelijk om trends te gaan volgen die misschien niet helemaal bij je passen maar uiteindelijk moet je echt kijken; ben ik dit wel? Blijf authentiek, dan ben je op je sterkst. Laat je niet verleiden door meningen van anderen die denken te weten hoe het moet. Blijf bij jezelf.

Waar kunnen we Green Central vinden?

o    Website:  http://www.greencentral.nl/

o    Facebook: https://www.facebook.com/GreenCentralNL/

o    Instagram: https://www.instagram.com/greencentral.nl/

Wil jij ook je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch! 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.