WFeatures

W Feature; Medium Monique Vork

Deze week mogen we het verhaal van Monique Vork met je delen. Monique is al ruim 30 jaar onderneemster. Toen ze in een korte tijd 5 directe familieleden verloor besefte ze dat het leven te kort is en zich gaan verdiepen in het mediumschap. Tegenwoordig is heeft ze een praktijk als medium en heeft ze het platform Spiritueel Centrum Nederland opgericht. Het verhaal van deze bijzondere, veerkrachtige vrouw kent ups en downs en zit boordevol levenslessen en inspiratie. Veel leesplezier.

 

monique-3.jpg

Introductie

Mijn naam is Monique Vork, ik ben medium. Dat betekent dat ik energie voel. Ik sta positief in het leven. Kernwoorden die mij omschrijven: empathisch, mensen-mens, control freak, harde werker en onderneemster pur sang. Mijn motto is Energie is magie en ik raak geïnspireerd door de mensen die ik mag inspireren. Ik kom uit een gezin met 5 dochters. Ik was een nakomertje. Hierdoor groeide ik als het ware als enig kind op. Als kind ben ik heel erg gepest. Ik was te dik en droeg een bril met ‘ jampotglazen’. Tot mijn elfde, toen heb ik iets meegemaakt dat mijn leven op zijn kop zette. Ik kan het nog steeds niet verklaren maar ik heb op een avond een wit fel licht in mijn kamer gezien. Ik weet niet wat het was en hoe het kan maar na het zien van dat licht is mijn leven veranderd. Ik was niet langer het meisje dat gepest werd maar werd populair. Ik hoefde geen bril meer te dragen. Er veranderde echt van alles.

Multi onderneemster

Op mijn 23e had ik een eigen bedrijf dat computersystemen leverde. Dat bedrijf heb ik 9 jaar gehad. Daarna ben ik ik gaan werken als freelancer. Zo heb ik evenementen georganiseerd, ik ben woordvoerster van de Grote Markt Almere geweest, ik heb een beachball competitie opgezet, de eerste ijsbaan in Almere georganiseerd, in theatervoorstellingen gespeeld, ik heb gepresenteerd op StadsTV Almere en nog veel meer. Tot ik in 2009 een oud contact van mij tegenkwam die met mediumschap bezig was. Hij vroeg of hij op mij mocht oefenen. Hij vertelde mij dat er paars om mij heen hing, dat heeft te maken met spiritualiteit. Naar aanleiding daarvan ben ik workshops gaan volgen en ben ik me erin gaan ontwikkelen.

Monique 2

Overleven

Op mijn 21e verloor ik mijn oudste zus Minke aan een hersentumor, zij was toen 43. Een paar jaar na het verlies van mijn oudste zus, overleed eerst mijn zwager en daarna mijn 11 jaar oudere zus.. Vervolgens verloor ik mijn moeder en vader en nog een zwager achter elkaar. In 2007 verloor ik mijn zus Jannie ook aan een hersentumor. Na het verlies van mijn oudste zuster ben ik samen met een andere zus naar een medium gegaan. Ook na het overlijden van 2 andere zussen en mijn ouders heb ik steun gezocht bij een medium. Ik dacht toen al; ik wou dat ik dat kon. Maar had nooit gedacht dat ik zoveel jaar later een eigen praktijk zou hebben. Het verliezen van zoveel dierbaren zet je wel met beide benen op de grond. Natuurlijk komt er eerst een fase waarin je het echt niet meer ziet zitten. Ik ben echt door een heel diep dal gegaan en heb ook overwogen er een einde aan te maken maar heb uiteindelijk voor het leven gekozen. Als je ziet hoe mensen zo uit het leven gegrepen kunnen worden, ga je anders in het leven staan. Als ik zie dat mensen zichzelf verliezen in verdriet raakt me dat nog steeds. Ik heb echt bewust gekozen om dat niet te doen. Ik wilde leven en er alles uit halen en dat gun ik iedereen.

Mediumschap

Hoe het precies werkt weet en snap ik ook niet. Ik maak bijzondere dingen mee als medium en vind het prachtig dat ik mensen kan helpen. Ik vind het heel belangrijk om zuiver te zijn. Wanneer ik een reading doe mag je niet praten. Je mag alleen ja/nee/misschien antwoorden. Ik vertel je wat ik ‘binnenkrijg’ en vraag of je dat herkent, meer niet. Ik wil absoluut wegblijven van goedkope trucs. Ik geloof dat we allemaal verbonden zijn met elkaar en dat we allemaal energie kunnen voelen. Zoals bijvoorbeeld wanneer je aan iemand denkt en diegene belt jou toevallig. Dat is ook energie voelen. Eigenlijk zijn we allemaal met een soort wifi verbonden. Ik heb alleen geleerd bewust contact te maken. Maar in principe kunnen we het allemaal. Ik vergelijk het wel eens met fietsen; iedereen kan leren fietsen maar niet iedereen kan meedoen aan de Tour de France. Je moet echt hard trainen en talent hebben. Toen ik mijn eerste workshop had gedaan voelde ik zo een euforie; ik kon het echt!!! Hoe gaaf is dat! En dat vind ik nog steeds. Toen mijn zussen overleden waren, heb ik zelf veel gehad aan de begeleiding van de mediums die ik bezocht heb. Het is voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik nu anderen ben gaan helpen als medium.

Monique 1

Ondernemen als medium

Wat mij is tegengevallen is dat er veel onderlinge strijd is in mijn branche. Dat had ik niet verwacht. Maar er is veel afgunst die voortkomt uit angst. Ik geloof heel erg in uitgaan van je eigen kracht en dat er genoeg ruimte is voor iedereen. Ieder medium is anders en trekt zijn eigen soort klanten. Ik zie ook dat er veel wordt gekopieerd, wat op zich niet erg is. Je mag van elkaar leren. Maar ik blijf bij mezelf en ga mijn eigen weg. Ondernemen gaat me natuurlijk af en vertrouw ik ook meer op de dynamiek die mijn werk met zich meebrengt. Ik wil voor iedereen de tijd kunnen nemen en absoluut geen lopende band werk afleveren. Dus als mijn agenda een keer leeg is, is dat ook goed. Ik moet ook gewoon nog steeds hard werken om boven het maaiveld uit te komen, dus stilzitten en afwachten is er niet bij.

 Tips

Waar je ook van droomt, probeer die droom waar te maken. Lukt het je niet; dan ga je weer wat anders doen. Als je wat wilt bereiken moet je ervoor gaan en ervoor werken. Het komt je niet aanwaaien. Ga ervoor. Blijf niet wachten. Leef!

Waar kunnen eventuele klanten jouw bedrijf vinden?

De foto’s van Monique zijn gemaakt door Giel Ketting Fotografie

Wil jij ook je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.