WBlogs

W are survivors

Afgelopen maandag mochten we het verhaal van onderneemster pur sang Monique Vork met je delen. Wat ons bijzonder raakte aan haar verhaal is haar keuze voor het leven. Helemaal op de bodem van de put, na het verliezen van 3 zusters, 2 zwagers en haar ouders, koos zij bewust om te overleven. En hoe! En dat kunnen we allemaal. Je moet het alleen wel willen.

Overleven

Ieder leven kent hoogte- en dieptepunten. De dieptepunten zijn voor iedereen verschillend. Niet alleen qua omvang maar ook qua impact. Voor de een is een verbroken relatie het ergste wat hem/haar is overkomen, voor de ander zijn schulden iets onoverkomelijk, of overgewicht, of een ziekte; het kan van alles zijn. De vraag is alleen, wat doe jij ermee? Hoe ga jij ermee om? Kies jij voor de slachtofferrol, laat je alles over je heen komen en onderneem je geen actie. Of pak je de regie, kies je ervoor om de controle terug te pakken en ga aan de slag? Het is echt aan jou. Alleen jij kan jouw leven verbeteren.

Zoek hulp

Wil je dolgraag uit je situatie ontsnappen maar weet je niet hoe? Heel begrijpelijk. Het fijne is dat je het ook helemaal niet alleen hoeft te doen. Sterker nog het siert je als je hulp durft te vragen. Zoek naar mensen en/of middelen die jou kunnen helpen. Vraag in je omgeving of ze iemand kennen, ga op internet op zoek, zoek lotgenoten op om ervaringen en tips uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan facebookgroepen, of dedicated websites met bijbehorende forums.

Coaches

Denk je dat je meer baat hebt bij een coach? Ga dan goed voor jezelf na welk probleem je wilt aanpakken en wat je verwachtingen zijn. Heb je iemand nodig die orde schept in de chaos, of zoek je iemand die jou kan begeleiden met tips, of heb je een stok achter de deur nodig? Denk terug aan het verleden; wat zijn jouw valkuilen? Hoe beter jij jezelf kent, hoe gerichter je kunt zoeken en hoe groter de kans van slagen.

Heb jij wel eens hulp gezocht bij een coach? Ben jij van nature een slachtoffer, of een overlever? Heb jij tips die je zou willen delen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.