WBlogs

W need to stay active

Afgelopen maandag deelden we het verhaal van Mascha Mooy van Bye Bye Burnout. Wat wij vooral uit haar verhaal hebben geleerd is dat een eigen bedrijf hard werken is en dat je een lange adem nodig hebt. Minstens zo belangrijk is het om zowel voor je zaak als persoonlijk actief te blijven. Wij delen graag wat tips en ideeen met je.

Persoonlijk actief

Niets is zo verleidelijk als ’s morgens lekker iets langer in bed te blijven liggen, of ’s avonds op de bank te ploffen. Het is extra aantrekkelijk als je laag in je energie zit. Maar dat is nou net het moment dat je hier beter niet aan toe kan geven. Actief blijven is namelijk niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je hoofd. We willen niet zeggen dat je nooit meer op de bank mag kruipen met een dekentje en Netflix aan 😉

Balans

Maar merk je dat je praktisch iedere avond op de bank hangt, of dat je uberhaupt nog weinig beweging krijgt, ga dan eens kijken hoe je jezelf kunt uitdagen actiever te worden. Ga dus inderdaad even wandelen, of pak een boek, ga in ieder geval iets doen waar jij blij van wordt. Want daar leveren we het eerst op in. Wanneer we het druk hebben gaan we aan het werk en schrappen we de fun stuff. En dat werkt op lange termijn contraproductief. Juist door balans te houden, hou je het langer vol. Blijf dus naar de sportschool gaan, met vriendinnen afspreken, boeken lezen; whatever. Ze zeggen niet voor niks ” Work Hard, Play Hard!”.  Het draait allemaal om balans.

Zakelijk actief blijven

Mascha zat toen ze net gestart al als expert aan tafel bij Nieuwsuur. Hartstikke mooi natuurlijk maar dat betekent niet dat ze vanaf dat moment achterover is gaan leunen en heeft zitten afwachten. In tegenstelling; als je opdrachten binnen wilt halen moet je actief zijn en blijven. Of je dat nou tijdens netwerkbijeenkomsten doet, of via social media. Jij moet ervoor zorgen dat jouw bedrijf in the picture is en blijft. Doe jij een stapje terug dan zul je dat merken in je resultaten. Maak dus voor jezelf een schema met activiteiten die jij zakelijk wilt gaan ondernemen. Maak jezelf en je bedrijf zichtbaar! Zoek desnoods ondersteuning, of hulp hierbij maar zorg dat je in the picture blijft.

Hoe zorg jij dat top of mind bent en blijft? Hoe zorg jij voor balans? Let us know in de comments. Wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl, of vul ons contactformulier in. We’ll be in touch!

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.