WFeatures

W Feature; Lucinda Douglas,Yes You Can Woman empowerment speaker Female Life & businesscoach

Deze week delen we het inspirerende verhaal van powervrouw en Yes You Can Woman, Lucinda Douglas. Deze dame beschouwt zichzelf als de cheerleader van vrouwen. Zij ziet het als haar missie om vrouwen te helpen hun Next Level te bereiken in life & Business en maakt zich hier ook ontzettend hard voor. Lees hier hoe zij haar bewogen en zware levensstart heeft omgezet naar kracht, kwetsbaarheid, positiviteit en een volhardend geloof in de kracht van vrouwen. Enjoy!

Introductie

Ik ben Lucinda Douglas, Zuid-Afrikaanse en ik woon inmiddels alweer 24 jaar in Nederland. Ik heb 2 katten, 3 kinderen van respectievelijk 23, 19 en 11 en ik ben getrouwd met Richard, mijn steun en toeverlaat. Ik ben The Yes You Can Woman empowerment speaker Female Life & businesscoach. Mijn missie is om vrouwen de beste versie van zichzelf te laten zijn, pure empowerment, want ik geloof dat als je vrouwen empowert dan kunnen ze alles!

GOYS0452

Zuid-Afrika

Mijn jeugd in Zuid-Afrika was zeer bewogen, ik heb een zware tijd gehad. Ik kom uit een gezin met 7 kinderen en wij woonde in Kaapstad. Ik ben geboren in de tijd van apartheid, in diezelfde periode ben ik enorm mishandeld geweest; ik ben verkracht, geslagen en aangerand. Toen ik 16 jaar was brak er een burgeroorlog uit, dit veroorzaakte enorme chaos in de levens van de mensen, zo ook in dat van ons. Op mijn 18e ging ik Technical Management studeren aan de universiteit en had ik het geluk dat ik mijn studie kon afmaken, omdat de scholen en universiteiten van kleurlingen werden gesloten. Mijn zus en tevens mijn beste vriendin was net getrouwd met een Fransman en vertrok met hem naar Zuid – Frankrijk. Zij had veel van haar bezittingen in Zuid-Afrika achter gelaten. In overleg met haar verkocht ik deze en besloot ik om haar op te zoeken in Zuid-Frankrijk. Mijn ouders, broer en een aantal zussen bleven achter in Zuid Afrika. Na 6 maanden in Frankrijk gewoond te hebben raakte mijn geld op. De vriendin waarmee ik naar Frankrijk was afgereisd was inmiddels vertrokken naar Vancouver en belde mij op; zij vertelde mij dat er een Nederlands gezin op vakantie was in Frankrijk en dat ze opzoek waren naar een au-pair. Ik heb toegezegd om het te doen, want ik had geld nodig. Ik ontmoette ze in Parijs en vertrok met ze mee naar Utrecht.

IVTT3101

Nederland

Na ongeveer 9 maanden als au-pair gewerkt te hebben, ontmoette ik Sjoerd mijn eerste man waar ik mijn oudste dochter en zoon mee heb gekregen. Wij waren na 6 weken getrouwd, dat was niet de bedoeling maar op dat moment beleefde ik het avontuur van mijn leven, althans dat dacht ik toen. Nu weet ik dat het de grootste vlucht van mijn leven was van alles wat ik in Zuid-Afrika had meegemaakt en achtergelaten. Mijn relatie met Sjoerd was geen goede relatie en heel erg heftig. We zijn op een gegeven moment ook gescheiden. Maar ik heb hem er altijd bijgehouden als mijn beste vriend, want dat vond ik prettig. Toen mijn kinderen 9 en 5 waren, pleegde Sjoerd zelfmoord. 2 weken daarvoor was hij bij me langsgekomen om aan te geven dat het niet goed met hem ging. Ik vroeg hoe ik hem kon helpen, maar er was niets dat ik voor hem kon doen. Toen de politie agenten voor mijn deur stonden wist ik het meteen, ze hoefde mij niets meer te vertellen. Het ergste van alles vond ik dat ik mijn dochter moest vertellen dat haar vader haar de moeite niet waard vond om voor te blijven leven, hoe vertel je een kind dat in vredesnaam? Mijn zoon was nog te jong om dat te begrijpen. Die gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat ik mijn heil in alcohol zocht en een jaar lang heel veel dronk. Op dat moment had ik mijn huidige man Richard al leren kennen en hij nam de zorg voor mijn kinderen volledig op zich, omdat ik daar gewoonweg niet toe in staat was. Achteraf gezien heeft deze periode mij heel veel gebracht, want ik leerde mezelf kennen, ik leerde wat verdriet was, ik leerde wat pijn was, ik leerde mijn emoties en gevoelens (er)kennen en daar heb ik nu veel profijt van.

Van loondienst naar zelfstandig ondernemer

In diezelfde periode werkte ik voor het multinational TNT. Ik was daar accountmanager, dat gaf mij ontzettend veel zelfvertrouwen en ik groeide in mijn persoonlijkheid. Maar na 10 jaar besloot ik om er mee te stoppen; ik zag mijn gezin te weinig en ik wist dat als ik daar zou blijven ik dezelfde functie zou behouden en dat zag ik niet zitten. Ik had behoefte aan nieuwe uitdagingen, alleen wist ik nog niet precies wat ik ging doen. Ik had absoluut geen plan, maar ik besloot wel om ontslag te nemen. En dat deed ik ook; op 8 december 2009 nam ik ontslag en 25 januari 2010 had ik mijn eerste eigen bedrijf Clients for Clients opgericht en had ik 5 mensen op de payroll! Met Clients for Clients adviseerde en trainde wij ondernemers en hun medewerkers in het aanscherpen van hun verkooptechnieken en -talenten en het ontwikkelen van een positieve mindset. Dit heb ik een jaar gedaan en ik ontdekte al gauw dat hebben van personeel niets voor mij was. Daarna heb ik mij laten inhuren door bedrijven om deze trainingen te geven. In diezelfde periode werd uit uitgeroepen tot 1 van de top 10 sales leaders van Nederland. Vervolgens ben ik gaan werken als Commercieel directeur bij een grote transport en logistieke bedrijf, waar ik na een korte periode ook internationaal opereerde. Dat heb ik een jaar lang, 3 dagen per week gedaan. De overige 2 dagen besteedde ik aan Clients for Clients, waar ik een training had ontwikkeld voor vrouwelijke accountmanagers om door te groeien naar directiefuncties. Dit deed ik voor de top potential sales mensen in bedrijven.

BWPR0091

Sales is sexy

Na mijn laatste dag bij het transport en logistieke bedrijf, werd ik benaderd door een kennis van mij, Jan Willem Seip, om samen een boek te schrijven over sales. Daar zei ik uiteraard ja tegen. Ik had 50 dagen om mijn gedeelte te schrijven; de eerste 30 dagen kon ik niets bedenken en in de laatste 20 dagen had ik alles geschreven; dit typeert mij in heel veel opzichten. Het boek heet Sales is Sexy en is geschreven voor ondernemende vrouwen die meer willen verkopen en in dit boek maken we korte metten met overtuigingen die vrouwen hebben zoals; ben ik het geld wel waard, kan ik de klant zomaar benaderen en hoe moet ik nu onderhandelen. Het boek werd goed ontvangen en ik werd veel gevraagd door bedrijven om te spreken over dit onderwerp. Maar gaande weg kwam ik erachter dat dit niet was wat ik echt wilde doen. Maar wat ik dan echt wilde doen wist ik ook niet. Toen bedacht ik dat ik een niche moest hebben voor mezelf, maar niet zomaar een niche maar een ultra niche. En met die gedachte ben ik mijn E-book Ultra Nichen gaan schrijven, dit is een praktisch werkboek waarin ik uitleg hoe jij je ultra niche kunt opbouwen. Dit was een goed begin naar mijn eigen ultra niche, maar ik had nog niet precies gevonden wat ik echt wilde doen.

Yes You Can Woman!

Tijdens deze zoektocht merkte ik dat mijn hart steeds meer ging liggen bij de vrouwen. Ik mocht een tv programma Yes, You Can Woman doen bij lokale tv zender RTV 7. Na deze uitzending besefte ik mij dat het empoweren van vrouwen niet iets is wat ik doe, het is waar ik voor in de wieg gelegd ben; het is mijn ding! Met die overtuiging ben ik het Yes, You Can Woman concept verder gaan uit ontwikkelen voor vrouwen en terwijl ik daar mee bezig was zorgde ik ervoor dat ik zichtbaar was in bladen als Libelle, Margriet en het FD, dus ik werd steeds bekender. Ik beschouw mezelf echt als een cheerleader voor vrouwen. Er zijn genoeg vrouwen die alleen zichzelf naar boven helpen en niets doen voor andere vrouwen. Ik heb daarom een programma ontwikkeld voor grote organisaties voor vrouwen aan de top in EMEA (Europa Midden-Oosten en Afrika) die wereldwijd de schakeling willen maken en deze training wordt ook ondersteund door de EU omdat het een hoog niveau van empowerment is.

TNAQ9835

Energie

Waar ik nu vooral mijn energie uit haal is mijn 2 jaar durende pastorale opleiding. Dit doe ik puur voor mezelf, niet om uiteindelijk als pastoor te gaan werken. Ik ben een praktiserend christen en ik ben heel fanatiek daarin omdat ik mensen wil helpen en dat doe ik o.a. door naar verhalen van mensen te luisteren en koffie te schenken voor een gemeente van 1000 mensen in Apeldoorn waar ik woon. Mijn geloof is ontzettend belangrijk voor mij. Ik praat elke dag mijn God, iedere ochtend wanneer ik opsta begin ik mijn gesprek met God en dat gaat eigenlijk de hele dag door. Ik deel alles; mijn angsten, mijn dromen en mijn kwetsbaarheden. Wanneer ik een probleem heb, maak ik een wandeling en ga ik met Hem in gesprek en kom ik tot een oplossing. Het is een belangrijke relatie voor mij.

Tips

Ga niet op zoek naar je droom voordat je begint met leven, dus leef! Toen wij kleine kinderen waren en op onze fietsjes stapten, vroegen wij ons van te voren niet af of we links of rechts moesten gaan, hoe het zou aanvoelen op de fiets en waar we uiteindelijk naartoe gingen, nee we gingen gewoon. Als iets jou kriebels of vlinders in je buik geeft, ga het dan doen. Wanneer je een idee hebt waar je in gelooft, voer het uit, wees van betekenis voor anderen. Er is een mooie uitspraak; Play before you Pay, met andere woorden, ga genieten en uit dat genot zal je iets vinden waar je voldoening en energie uit haalt en je je geld mee kunt verdienen.

Waar is Lucinda te vinden?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.