WBlogs

W need to take care of our personal brand


Afgelopen maandag mochten we het verhaal van Lucinda Douglas met je delen. Deze krachtige vrouw is niet alleen een cheerleader voor vrouwen maar is met haar programma Famous in 100 days, ook bewust bezig om van zichzelf een merk te maken. Dat zette ons aan het denken. Wat als je jezelf nou eens zou benaderen als merk. Zou je dan dingen anders doen, zou je een andere uitstraling willen? Heb je wel eens bewust naar jezelf gekeken door de ogen van vreemden? Wat denk je dat ze zien? Wat wil je dat ze zien? Wij helpen je in deze blog op weg. Veel plezier met het ontdekken van jouw merk!

Jouw merk

We beginnen met merkwaarden. Waar sta jij voor? Wat drijft jou? Wat vind jij belangrijk? Draag je dit ook uit in de keuzes die je dagelijks maakt? Klopt je uitstraling bij wat je wilt uitdragen? Schrijf kort op wat er bij jou naar boven komt bij de hiervoor genoemde vragen. Gebruik desnoods een moodboard als je visueel bent ingesteld. Ga aan de slag met wat jouw drijfveren zijn en wat jij wilt uitstralen. Vervolgens ga je kijken of het klopt met wat je op dit moment naar buiten brengt en hoe je je gedraagt. Wellicht doe je nu dingen die niet helemaal bij je passen. Kijk hier goed naar.

Dichter bij jezelf

Het lijkt een oefening van een paar minuten maar als je hier echt tijd in investeert, kom je dichtbij jezelf en kun je ongewenste patronen op tegen komen en dus ook aanpakken. Vaak is ons gedrag erin geslopen en maken we zeker niet alle keuzes meer bewust. Hierdoor kan het zijn dat we dingen doen die 5 jaar geleden heel goed bij ons pasten maar nu niet helemaal goed meer voelen. We ontwikkelen en groeien continu; dus wat eens altijd heeft gewerkt, is nu wellicht aan vervanging toe.

Uitstraling

Als je jezelf echt als merk ziet, is het natuurlijk belangrijk om zichtbaar te zijn. Wanneer je voor jezelf helder hebt wie je bent en hoe je wil dat anderen jou zien, is het zaak dat je dit uitdraagt. Dit betekent niet dat je een YouTube kanaal moet starten en je hele leven moet gaan delen. Je kunt bijv. beginnen met je stijl; je kleding, make-up, haar en algehele verzoging. Kijk wat goed voelt en bij je past. Waar voel jij je lekker in? Je kunt mantelpakjes prachtig vinden maar als je je niet op je gemak voelt erin, is het misschien beter om nog even verder te kijken. Ga voor een stijl waar jij je lekker en mooi bij voelt. Je zult merken dat dit bijdraagt aan je zelfverzekerdheid. You got this!

Heb jij jezelf wel eens als merk bekeken? Wat zijn jouw kernwaarden? Heb jij tips die je zou willen delen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl. We’ll be in touch!

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.