WNews

WNews: Mommaluv start crowdfunding met Natalis

Vandaag komt het nieuws van Mandy Ladan en haar stichting Mommaluv.

Wereldwijd sterven er dagelijks duizenden baby’s door gebrek aan medische zorg bij de bevalling. MommaLuv en Natalis slaan de handen ineen om hier verandering in te brengen. Het idee is dat iedere moeder, waar ook ter wereld, recht heeft op een veilige en hygiënische bevalling.

Het MommaLuv Birth Project zal zwangere vrouwen in Nederland de kans bieden om door middel van een kleine donatie een zwangere vrouw in een ontwikkelingsland een kraampakket met medische producten te schenken. Producten die een veilige bevalling mogelijk maken, maar die de moeders zich normaal gesproken niet zouden kunnen veroorloven. Het unieke aan dit concept is dat de zwangere vrouw die het kraampakket doneert een terugkoppeling krijgt van degene aan wie het kraampakket geschonken is.

Om het MommaLuv Birth Project op te starten, starten Mommaluv en Natalis een crowdfunding. Met dit geld kunnen we o.a. een pilot draaien in Liberia waarmee we 70 moeders een kraampakket voor hun bevalling kunnen schenken. Ook kunnen we het project verder uitwerken en startklaar maken. Op onze projectpagina van de 1%Club (do-good-crowdfundingsplatform) staat een uitgebreide beschrijving van ons project, tezamen met een begroting. Na de crowdfunding en de startfase begint de impact van het MommaLuv Birth Project pas echt en zal het zichzelf financieren.

Je kunt dit project nog tot 17 juni steunen via de crowdfunding.

Succes Mandy!

Liefs,

Charlene, Pene en Laureen

Wil je de feature van Mandy teruglezen? Klik dan hier