WFeatures

W Feature: Ellen Brudet owner of Coloured Goodies

Onze feature deze week is niemand minder dan Ellen Brudet van Coloured Goodies. Inmiddels is ze bijna wereldberoemd. Wij spraken Ellen een paar maanden geleden uitgebreid over haar struggles, ervaringen en haar levenslessen. Ga er goed voor zitten want deze vrouw heeft echt wat te vertellen. Enjoy!

Introductie

Mijn naam is Ellen Brudet, 51 jaar, partner van Marlon, moeder van 2 zoons (15 en 29). Als persoon ben ik uitbundig, eerlijk, spontaan, een echte doorzetter en ik haal altijd het positieve uit situaties. Ik ben oprichtster en eigenaresse van Coloured Goodies. Mijn moeder was een witte vrouw, mijn vader Creools, zoals ik dat zelf altijd zeg; ik ben een dubbelbloedje. Naast alles wat ik hiervoor heb genoemd, ben ik COPD-patiënt (Chronic Obstructive Pulmonary Disease oftewel Chronische Obstructieve Longziekte) en leef ik op 30% longinhoud. Dit heeft mij echter niet weerhouden om mijn grote droom te realiseren ondanks alle tegenslagen.

Op mijn 15e ben ik begonnen in het gevangeniswezen, in de broodkeuken. Na het behalen van mijn diploma’s ging ik op kantoor werken voor de winkeltjes in de torens (red. torens van de Bijlmerbajes). Totdat ik in 2004 werd gediagnostiseerd met COPD. Daarna ben ik een tijd gedetacheerd geweest. In die periode heb ik van alles gedaan. Veel vrijwilligerswerk met jeugd, jeugdhulpverlening, tramchauffeuse en allerlei administratieve banen. Dit deed ik tot ongeveer 2008, toen werd ik afgekeurd i.v.m. COPD. In 2012 ben ik ernstig ziek geweest en heb ik 4 maanden in het ziekenhuis doorgebracht. Toen ben ik echt voor mezelf nagegaan wat ik wil, waar ik echt goed in ben en dat is Coloured Goodies!

Ik heb 9 maanden een ondernemerscursus gedaan via Women at Work en ben mij volledig gaan focussen op Coloured Goodies. Mijn mindset heb ik hier naartoe gebogen. Ik ga hier een succes van maken; het gaat me lukken. Ik heb er echt bewust voor gekozen om voor mijn passie te gaan en mijn ziekte mij niet in de weg te laten staan.

 

Het ontstaan van Coloured Goodies

De basis voor Coloured Goodies is gelegd in 1988 toen mijn eerste zoon werd geboren ik op zoek ging naar een geboortekaartje met een bruine baby. Die was er simpelweg niet! Jaren later in 2006 begon ik dus met kaarten. Ik ben met een huis-tuin-en-keuken printer van start gegaan om zelf kaarten te printen met donkere illustraties. Ik ben echt vanaf scratch begonnen.

Naast kaarten bleef het door mijn hoofd spoken wat mijn moeder altijd aan mij vertelde. Ze had toen ik 9 jaar was stad en land afgezocht op zoek naar een donkere pop. Toen ze er eindelijk een had gevonden, wilde ik hem niet omdat hij niet op mij leek. Toen wist ik; daar moet ik wat mee. Toen ben ik daar actief mee aan de slag gegaan. In 2016 heb ik een crowdfunding opgezet om mijn eerste lichting ‘afro dolls’ mee te financieren. Dat is toen gelukt. Inmiddels zijn we vele lichtingen verder en is ons assortiment ook uitgebreid met bijvoorbeeld vitiligo, albino en dat is ons doel; een pop voor iedereen.

Naast poppen en kaarten verkopen we inmiddels ook baby gifts zoals slabbertjes, t-shirts en tassen maar we geven ook workshops.

 

Struggles

Nu zit Coloured Goodies in een winkelruimte maar hiervoor heb ik door weer en wind op de markt gestaan. Ik wilde al lang een eigen plek maar mijn concept werd door heel veel mensen niet als interessant gezien. Ik ben tegen veel vooroordelen aangelopen en werd overal afgewezen. Tot er in 2016 iemand voorbijkwam die er wel in geloofde en zich ervoor heeft ingezet dat ik mijn huidige winkel kreeg. Ondanks dat ik overal tegen een muur opliep, bleef ik geloven in mijn idee. Ik bleef visualiseren en vasthouden aan mijn concept.

 

Coloured Goodies filosofie en toekomst

Coloured Goodies is er voor iedereen. Ieder kind zou zichzelf moeten kunnen herkennen in een pop. ‘Gewone’ donkere poppen, vitiligo, moedervlekken, albino, voor iedereen proberen we een evenbeeld te creëren. Onze poppen zijn echte donkere kindjes, van het haar tot aan de billetjes.

Coloured Goodies staat echt voor verbinden. We zullen hier geen witte poppen verkopen, die vind je al genoeg in andere winkels. Ik vind het juist fantastisch dat we elkaar kunnen aanvullen. Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn dat kinderen verschillende poppen hebben. Niet alleen maar wit, en ook niet alleen maar donker.

Een droom van mij is om op de Huishoudbeurs te staan met mijn poppen. Daarnaast zou ik graag meer verkooppunten willen en sta ik altijd open voor meer samenwerkingen.

 

Tips van Ellen

Voordat je begint met het volgen van je droom; besef dat het een lange weg is. Success doesn’t come overnight. Heb geduld. Doe iets waar je passie voor hebt. Jaag het grote geld niet achterna maar doe iets waar je in gelooft. Blijf ook geloven in wat je doet. Visualiseer en houd vertrouwen. Dan ga jij jouw doelen bereiken.

Update:

Een paar weken geleden postte rapper The Game over de vitiligo pop die hij voor zijn dochter had gekocht bij Coloured Goodies. Sindsdien is Ellen regelmatig op het nieuws te zien en te horen. Niet alleen hier maar ook in Amerika.

Waar kun je Coloured Goodies vinden:

Facebook: https://www.facebook.com/GiftsWithColour/

Instagram: https://www.instagram.com/colouredgoodies/

Website: https://www.colouredgoodies.nl/

Adres: Van der Pekstraat 75, Amsterdam (Noord). We zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00u tot 15.00u. Neem gerust contact met ons op via e-mail:info@colouredgoodies.nl

Wil jij ook jouw verhaal delen om anderen te inspireren? Get in touch with us! Je kunt ons mailen op info@wgotthis.nl. We horen graag van je.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.