WFeatures

W Feature: actrice Farida van den Stoom

Deze week stellen we graag powerlady Farida van den Stoom aan je voor. Deze vrouw komt je vast bekend voor, ze werkt al jaren als actrice in het theater, op televisie en ze speelde in diverse reclames. Wij hadden een openhartig gesprek met haar waarin ze onder andere vertelt hoe ze moederschap met haar carrière combineert en hoe zij met de moeilijkste momenten in haar leven om is gegaan.

Introductie

Mijn naam is Farida van den Stoom. Moeder van Jaden (9 jaar). Ik ben energiek, levenslustig, ik hou van lachen maar heb ook een rustige, introverte kant. Absoluut een gevoelsmens, creatief en iemand van uitersten. Ik ben ook een loyaal persoon en heb bijvoorbeeld lange vriendschappen. Mensen zouden me van Rozegeur en Wodka Lime kunnen kennen, maar ook van theater, of reclames.

Combinatie werk en moederschap

Het combineren van carrière en moederschap is af en toe best pittig. Omdat ik stabiliteit heel belangrijk vind, heb ik af en toe kantoorbaantjes. Dat zijn meestal ‘9 tot 5’ banen. Dan ben ik gewoon op tijd thuis. Als ik een acteerklus heb, of wanneer ik in het theater sta, is dat heel anders. Dan ben ik vaak veel later thuis. Mijn ex woont inmiddels in Suriname en mijn ouders in Frankrijk dus die kunnen niet even bijspringen. Gelukkig heb ik veel lieve vriendinnen in mijn omgeving die mij graag helpen. Ik heb wel moeten leren om hulp te vragen. Ik ben van mezelf heel zelfstandig en vond dit ook heel belangrijk. Dat heb ik echt moeten leren; je hebt anderen nodig in het leven.

Moeilijkste moment

Ik ben echt door wat diepe dalen gegaan maar een van de dingen die het meeste indruk op me gemaakt toen het uitging met mijn ex een paar jaar geleden. De deur sloeg dicht en daar zat ik dan met een klein kind in een dure vrije sector woning. Hij was echt mijn soulmate, met hem zou ik samen oud worden. We woonden samen, alles was goed. Het leek voor mij alsof ik alles op een rijtje had en me echt kon gaan focussen op mijn carrière, totdat het op een gegeven moment toch niet meer ging. Hij kreeg met diverse tegenslagen te maken waardoor hij minder lekker in zijn vel zat. Hierdoor ging ik steeds meer proberen hem op te beuren. Ik was continu bezig met hem pleasen. Stond in lingerie in de keuken zijn lievelingseten klaar te maken. Drie keer in de week bruine bonen! Na verloop van tijd ging het gewoon niet meer en heb ik echt met pijn in mijn hart moeten constateren dat dit niet goed was en dat we ieder onze eigen weg moesten gaan. Dat heeft me heel veel pijn gedaan. Ik wilde zo graag dat het zou lukken. Toen we eenmaal uit elkaar waren volgden de tegenslagen zich op dat ik er echt moedeloos van werd.

Van negatief naar positief

Op een gegeven moment kwam er een keerpunt en heb ik besloten om al het negatieve om te zetten naar positief. Ik veranderde al mijn passwords in Geluksvogel, maakte mijn lichaam sterker door te gaan twerken, begon te schrijven en heb al mijn shit omgezet naar grappige of dramatische verhalen. Ik kreeg veel tips van powervrouwen zoals Soundos El Ahmadi en Cindy Pieterse. Het mooie van mijn vak vind ik betrokken zijn bij het hele proces van A tot Z; van idee voor een voorstelling, tot schrijven, naar opzetten en tot slot spelen. Dat was nu ook mijn uitlaatklep. Ik heb alles van mij afgeschreven en mijn eerste solovoorstelling gecreëerd. Het was een mooi stuk maar wel heftig. Mensen gingen echt met een brok in hun keel naar huis. Op dit moment ben ik begonnen met schrijven aan mijn 2e solo, dit wordt een heerlijke feelgood show met persoonlijke verhalen waar je kracht uit kunt halen. Ik heb ook mooie dingen meegemaakt; ik ben met de voorstelling De Overdracht met o.a. Jetty Mathurin naar Suriname geweest, ik ben als winnares naar een Jazz festival in Singapore geweest, ik ben langzaam maar zeker weer aan het daten; kortom genoeg inspiratie.

Tips

Probeer altijd te blijven genieten van de kleine dingen. Blijf je altijd ontwikkelen. Kijk naar de dingen die je goed kan en probeer daar alles uit te halen. roeger dacht ik dat BN-er worden het hoogst haalbare was. Nu weet ik dat je moet doen waar je blij van wordt en anderen daarmee kunt inspireren en empoweren. Als dat je lukt geeft dat zo veel meer voldoening. Dat is waar het leven om draait.

Waar kun je Farida vinden:

website: www.allfarida.com
Instagram: faridavdstoom

Farida op YouTube:


Wil jij ook jouw verhaal delen om anderen te inspireren? Get in touch with us! Je kunt ons mailen op info@wgotthis.nl. We horen graag van je.