WBlogs

W can handle setbacks

Eerder deze week mochten we het verhaal van powervrouw Farida van den Stoom met je delen. Zij vertelde ons hoe zij de knop omzette na een reeks tegenslagen. Jouw mindset bepaalt hoe je reageert en omgaat met situaties. Hoe ga jij om met tegenslagen? In deze blog doen we een paar suggesties.

Pak de regie

Wanneer je in een positieve flow zit kun je behoorlijk van je pad afraken na een paar tegenslagen. Of het nou een blessure is als je net weer lekker aan het sporten bent, of een financiële tegenslag terwijl je net had gespaard om te investeren in je bedrijf, of een partner die je verlaat terwijl je dacht een fijne relatie te hebben. Het is hard werken om op zo’n moment positief te blijven. Vooral als het meerdere tegenslagen achter elkaar zijn. Vergeet op deze momenten nooit dat jij de regisseur van jouw leven bent en dat jij niet altijd kan bepalen wat je overkomt, maar wel hoe je ermee omgaat.

Tips om te leren omgaan tegenslagen

  • Houd je doel voor ogen. Wat er ook gebeurt, als jouw doel onveranderd is, houd je daar dan aan vast. Ga terug naar de basis, waarom ben je hieraan begonnen? Plaats overal waar mogelijk reminders van jouw doel; post-its in huis en in de auto, screensaver op je laptop en telefoon, enz.
  • Wees niet te streng voor jezelf. Het is niet het einde van de wereld als je ergens langer over doet of dat je weer opnieuw moet beginnen. In feite begin je niet echt opnieuw, omdat je hebt geleerd van je fouten en dus stappen verder bent dan de keer ervoor. Zolang je weet waar je het voor doet en jij je doel voor ogen houd ben je unstopable!
  • In verhouding tot ander leed in de wereld, is dat van jou zeker vervelend maar niet onoverkomelijk. Het kan altijd erger.
  • Blijf positief. Verander desnoods net als Farida je wachtwoord naar Geluksvogel 😉 . Ga dingen doen waar je vrolijk of blij van wordt. Zo kom je weer in een positieve vibe en voel je je binnen no time weer gemotiveerd om de draad op te pakken en vergeet vooral niet om te genieten van het proces.

Hoe ga jij met tegenslagen om? Heb jij je doel helder voor ogen? Heb jij nog tips die je zou willen delen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl. We’ll be in touch!

Photo by Daniel Rigdon on Unsplash