WBlogs

W need to support each other

Eerder deze week deelden we het verhaal van Suzanne Beukema. In haar feature kun je teruglezen wat er gebeurde toen ze iemand tegenkwam die in haar concept geloofde en haar stimuleerde ervoor te gaan. Vaak zien we zelf beren op de weg, of zijn we wat onzeker, wanneer iemand die in je gelooft je dan een helpende hand biedt, kan dat alle verschil in de wereld maken. Heb jij iemand die jou stimuleert? Zie jij andere vrouwen als competitie, of stimuleer jij graag andere vrouwen?

WomenSupportWomen

“There is a special place in hell for women who don’t help each other.” zei Madeleine Albright. Deze quote suggereert dat wanneer jij succesvol bent in je bedrijf, of werk, het vanzelfsprekend is dat jij andere vrouwen weer helpt. In de praktijk zien we dit gelukkig steeds vaker gebeuren maar het kan altijd beter. Wij hopen hierin een bijdrage te leveren met ons platform. Zo willen we met onze features bijvoorbeeld laten zien dat al die succesvolle vrouwen die zo onbereikbaar lijken ook ergens zijn begonnen. Ook zij hebben hard moeten werken, hebben fouten gemaakt en hebben waarschijnlijk ook raad gevraagd aan mensen om zich heen voordat ze ooit begonnen. Ook zij zagen beren op de weg en waren onzeker.

Hulp vragen

Nu heb je misschien een idee maar kun je nog wel wat hulp gebruiken, bent onzeker, of hebt net even die laatste push nodig. Hoe ga je vervolgens te werk?

  1. Vraag om hulp! Hulp komt niet vanzelf. Als niemand weet waar je naar op zoek bent, kan ook niemand je helpen. Vertel dus vooral waar je behoefte aan hebt.
  2. Ga netwerken. Heb je zelf niemand in je omgeving die jou kan helpen, ga op zoek naar mensen die dat wel kunnen.
  3. Reach out. Benader mensen die je als voorbeeld ziet, of die jij respecteert. Heb je liever een coach die jou begeleid, ook dat kan.
  4. Laat je helpen. Stel jezelf open. Als iemand je adviezen probeert te geven, luister dan. Je hoeft niet alles 100% alles te volgen. Maar kijk wat voor jou werkt.

Heb jij nog tips die je zou willen delen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl. We’ll be in touch!

 

Photo by Alex Sorto on Unsplash