WFeatures

W Feature; Judith den Dunnen eigenaar van Beter Gevonden Worden

Vandaag delen we het verhaal van Judith. Zij is eigenaar en oprichter van “Beter Gevonden Worden” waar zij zich bezig houdt met het trainen van ondernemers en commerciele medewerkers op het gebied van LinkedIn. Lees hieronder hoe zij haar weg heeft gevonden naar haar eigen onderneming.

 

 

Introductie

Ik ben Judith den Dunnen, moeder van 2 pubers en getrouwd met mijn tweede man en samen hebben we 3 kinderen. Wij wonen nog niet samen, omdat we onze kinderen niet willen weghalen uit hun sociale omgeving. Zodra ze van de middelbare school af zijn en gaan studeren ga ik richting Brabant om bij mijn man te wonen. Ik vind het heerlijk om naar het strand te gaan, daar kom ik tot rust en laad ik me op. Mensen omschrijven mij als een rustig, geduldig en praktisch persoon. Ik ben ook iemand die erg op haar gevoel vertrouwd. Ik kan vaak goed aanvoelen hoe een situatie werkelijk in elkaar steekt, als ik bijvoorbeeld een ruimte met mensen binnenloop.

Ik ben sinds 2015 oprichter en eigenaar van “Beter gevonden worden”, hier houd ik mij bezig met het coachen en trainen van  commerciële medewerkers en ondernemers om hun netwerk en daarmee hun kansen te vergroten via LinkedIn. Dit doe ik nog niet fulltime,  ik werk ernaast in loondienst, maar mijn doel is om fulltime te ondernemen.

 

Loopbaan carrière

Ik studeerde International Business aan de HEAO en toen ik van school kwam, was het heel slecht op de arbeidsmarkt. Maar ik ben opgevoed met de gedachte: “Als je wilt werken, dan is er werk.” Ik was ervan doordrongen dat ik niet meteen mijn droombaan zou vinden, maar ik wilde wel graag aan de slag. Dus toen ik klaar was met mijn opleiding ben ik via een uitzendbureau terecht gekomen bij Knorr op de marketing afdeling, dit had nl. veel raakvlakken met mijn opleiding. Dit heb ik een paar maanden gedaan, totdat ik door hetzelfde uitzendbureau werd gevraagd om daar te komen werken als intercedent. Dat leek mij ontzettend leuk om te doen, omdat het een uitgelezen kans voor  mij was om mensenkennis op te doen en om bedrijven te leren kennen; een soort van oriëntatiefase van wat er allemaal mogelijk was zeg maar. Dat heb ik een aantal jaren gedaan, maar omdat je niet verder kunt groeien dan vestigingsmanager en de toenmalige vestigingsmanager niet van plan was om op te stappen, ben ik opzoek gegaan naar iets anders.

 

Uiteindelijk vond ik de baan waar ik voor had gestudeerd en kon ik aan de slag als commercieel medewerker bij een internationaal handelsbedrijf. Daar heb ik 9 jaar lang met heel veel plezier gewerkt. Ik was toen nog getrouwd met mijn eerste man, maar dat liep niet lekker en ik zat toen ook niet erg lekker in mijn vel, dus zijn we uiteindelijk gescheiden. Na mijn baan bij het internationaal handelsbedrijf ben ik werkzaam geweest bij een handelskantoor in papiervellen en -rollen en daarna bij een bedrijf in verpakkingsmaterialen en -machines. Bij het laatste verpakkingsbedrijf ben ik mijn huidige man tegen gekomen. Dat was qua werk best lastig omdat ik tijdens vergaderingen met directie af en toe zijn naam voorbij hoorde komen en dat voelde toch wel gek wanneer er over mijn partner werd gesproken. Geluk bij een ongeluk vond er een reorganisatie plaats, waardoor ik opzoek kon naar een andere baan. Ik had altijd goed contact met de mensen van het magazijn en kreeg van hen vaak te horen wat er  allemaal beter kon op het werk. Zo ontdekte ik dat ik het miste om in contact te zijn met mensen op de werkvloer, maar ik wilde dat wel in combinatie doen met het contact met bedrijven. Op een banenmarkt liep ik een oud collega tegen het lijf die een detacheringsbureau voor mensen met een arbeidshandicap had en die was opzoek naar een re-integratie medewerker. Hij nodigde me uit voor een gesprek de volgende dag en de dag erna was ik aangenomen.

 

 

 

Dat heb ik 5 jaar gedaan, maar het voor mezelf beginnen begon steeds meer te kriebelen, dus toen heb ik besloten om vanuit een eenmanszaak zelf re-integratie trajecten te doen,  waarbij ik mensen ook train in het gebruik van LinkedIn. Dit heb ik gedaan voor het UWV, maar ook voor de gemeente Amsterdam. Bij het UWV had ik veel losse trajecten en die waren niet voldoende om een regelmatig inkomen te genereren, dus toen ben ik weer deels in loondienst gegaan. Ik werk als re-integratie medewerker bij een commercieel bedrijf in Utrecht. Ik heb daar veel vrijheid om mijn tijd naar eigen inzicht in te delen. Zo kan ik makkelijk dagen ruilen op mijn werk, op het moment dat ik een training geef vanuit mijn eigen bedrijf. Daar heb ik het erg mee getroffen.

 

Beter Gevonden Worden

Zoals ik eerder aangaf train en coach ik commerciële medewerkers en ondernemers om hun netwerk te vergroten middels LinkedIn. Hier ben ik in 2015 mee gestart. Zo geef ik Incompany trainingen waarbij ik medewerkers van bedrijven help bij de uitstraling van hun profiel. Vaak wil de werkgever een eenduidige uitstraling van alle medewerkers. Daarnaast komen er veel vrouwelijke ondernemers op mijn pad, die ik help met het aanpassen en verbeteren van hun LinkedIn profiel en om beter zichtbaar te worden. Ik werk tijdens mijn training graag met niet al te grote groepen, zodat ik al mijn deelnemers voldoende persoonlijke aandacht kan geven en ik zeker weet dat ze voldoende zijn opgeleid.

Toekomst

Mijn streven is natuurlijk om fulltime met mijn eigen bedrijf aan de slag te gaan. Ik ben heel erg aan het kijken hoe ik mijn bedrijf verder kan ontwikkelen. Zo ben ik bezig met een train-de-trainer concept, waarbij ik een aantal mensen binnen bedrijven opleid tot LinkedIn “expert”, zodat zij dit kunnen doorgeven aan hun collega’s. Ik laat me heel erg inspireren door collega trainers en kijk naar wat zij doen, maar ook vragen van klanten inspireren mij enorm. Daarnaast vind ik het heel erg leuk om te onderzoeken welke leuke netwerk evenementen er zijn en hoe je als ondernemers wat voor elkaar kunt betekenen. Mijn businesscoach Lucinda Douglas inspireert mij ook enorm, haar kennis en expertise helpen mij in de ontwikkeling van mijn onderneming.

 

Tips

Als tips wil  ik meegeven dat het belangrijk is om je focus te behouden, verlies je doel niet uit het oog en praat met zoveel mogelijk mensen over wat je wilt bereiken. Ga naar netwerkbijeenkomsten om informatie te vergaren van ervaren ondernemers en om jezelf zichtbaar te maken. Het leven als ondernemer is vrij solitair, dus als ik naar zo’n bijeenkomst ben geweest, heb ik weer nieuwe ideeën opgedaan en heb ik veel nieuwe energie. Mijn motto is ”Stilstaan is achteruit gaan”, daarmee wil ik zeggen dat het belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen. Doe dingen die je nog nooit hebt gedaan of die je spannend lijken. Dat is de beste manier om jezelf naar een hoger niveau te tillen.

 

Waar kun je Judith vinden?