WBlogs

W need to be visible

Heb jij moeite met jezelf in the picture te zetten? Spring jij met gemak voor de camera, of heb je moeite met zichtbaarheid? Onze featured lady Judith den Dunnen helpt mensen met hun zichtbaarheid op LinkedIn. Wij gaan deze week dieper in op zichtbaarheid en hoe jij met jouw zichtbaarheid om zou kunnen gaan.

Zie jezelf als merk

Benader niet alleen je bedrijf maar ook jezelf als merk. Google jezelf eens, kijk wat er naar boven komen en of dat je bevalt. Ga vervolgens voor jezelf na op welke social media kanalen je zichtbaar wilt zijn. Zorg dat de basis van deze kanalen helemaal op orde is. Zorg dus voor een goede, passende profielfoto en dat alle info zo volledig mogelijk is ingevuld. Vervolgens ga je kijken voor wie je zou posten, welke mensen volgen je op welk platform. Zakelijke relaties (LinkedIn) verwachten andere berichten van je dan je familie en vrienden op (Facebook). Ga dus kritisch kijken wat je waar wilt delen. Bijvoorbeeld vakantiekiekjes deel je op Facebook, foto’s van een netwerkevenement deel je op LinkedIn. Schrijf altijd een omschrijving bij het posten van een foto, of een link. Mensen vinden fijn om te weten waar ze naar kijken, of wat ze gaan treffen als ze op de link klikken. Naast het posten is het handig om zelf ook echt actief te zijn op de media die je uitkiest. Reageer dus ook op andere mensen. Niet alleen vinden die mensen het prettig dat je reageert, je bent ook voor hun hele netwerk zichtbaar.

Practice makes perfect

Okee, je hebt je kanalen goed ingericht en je wil gaan posten, nu moet je nog goede foto’s hebben, of tegenwoordig nog beter: video! Wij doen het nu zelf een paar weken en kunnen je uit ervaring vertellen: oefening baart kunst. Waar bij de eerste keer de opname nog 100 keer over moet, gaat het na een paar keer doen al veel makkelijker. En daar valt of staat het mee; je moet het gaan doen! Bedenk van te voren wat je wil gaan vertellen. Bereid je verhaal voor, schrijf het desnoods een keer helemaal uit. Zoek een goed plek uit om te filmen. Vooral belichting en geluid zijn hierbij essentieel. Je moet goed te zien én te verstaan zijn. Heb je je verhaal klaar en de goede plek gevonden? Tijd om te gaan filmen. Net zolang tot je tevreden bent. Klaar met filmen? Kijk je filmpje altijd na, bewerk hem waar nodig en posten maar.

Wat doe jij om zichtbaar te zijn? Heb jij tips om videos op te nemen? Deel ze met ons in de comment. We horen graag van je in de comments. Wil je jouw verhaal ook eens delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl

 

Photo by rawpixel on Unsplash