WBlogs

W need to be grateful

Ben jij wel eens bewust dankbaar voor wat je hebt? Uit je dat dan ook, of bedenk je wat je hebt en ga je verder met je dag? In deze blog gaan we dieper op dankbaarheid in en geven we wat handvaten.

Dankjewel

Zeg je wel eens bewust dankjewel tegen mensen die je waardeert in je omgeving? Leg je uit wat die mensen betekenen voor jou? Dat kan op veel verschillende manieren, je kunt een kaartje sturen, je kunt het tegen ze zeggen, of iets speciaals voor ze doen. Het is goed om de mensen om je heen te laten weten dat ze belangrijk voor je zijn. Niet alleen voor hen maar ook voor jou.

Bewust dankbaar

Wil je bewuster dankbaar zijn? Sta dan eens goed stil bij waar je staat in het leven en hoe je daar gekomen bent. Ga eens na wat belangrijk voor je is. Is dat nog te ver weg voor je, begin eens met de kleine dingen. Kijk naar de dingen die goed gaan in je leven. Niet alles zal altijd goed gaan. Iedereen heeft tegenslagen. Maar probeer je te focussen op wat wel goed gaat en wees je daar bewust van. Schrijf het desnoods op en neem het lijstje met je mee. Kijk er van tijd tot tijd naar en vul het aan. Dankbaarheid is geen taak die je kunt afstrepen. Het is dynamisch, altijd work in progress.

Tips

Hieronder hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.

  • Realiseer je wat je hebt
  • Kijk niet naar wat je (nog) niet hebt
  • Wees trots op jezelf op wat je bereikt hebt
  • Schrijf op waar je dankbaar voor bent
  • Maak een lijstje en werk deze regelmatig bij

Heb jij nog tips die je zou willen delen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl. We’ll be in touch!