WFeatures

WFeature: Aurelia Ebbe owner of La Aurelia Design

Woensdag 26 september vindt Fempreneur in the city in De Nieuwe Bibliotheek te Almere weer plaats. Tijdens deze avond kun je je laten inspireren door diverse ondernemende vrouwen die hun visie, ervaring en inspiratie met je delen. Eén van deze vrouwen is de getalenteerde onderneemster Aurelia Ebbe. In deze feature lees je meer over haar en hoe zij haar eigen luxe designlabel is gestart.

Introductie

Ik ben Aurelia, een creatieve vrouw,  en eigenaresse van La Aurelia. (La Aurelia ontwikkelt en produceert luxe aankleding bestemd voor high-end interieurs) Ik heb een passie voor alles wat met kleur/interieur te maken heeft.  Ik ben heb een enthousiast karakter en ik sta open in het leven. Verder ben ik getrouwd en heb ik een dochter van 20 en een zoon van 17.

La Aurelia Design

In 2006 ben ik  samen met mijn man gaan ondernemen. Mijn man had sinds 2003 zijn eigen bedrijf, een fotografie- en printstudio. Ik heb mij bezig houden met diverse hand en spandiensten. Van agendaplanning, tot meedraaien in de producties tot aan facturatie. In mijn vrije tijd was ik voor mezelf creatief bezig en maakt ik o.a. collages van mijn foto’s, en gebruikte stoffen en kleuren die mij aanspraken. Dit maakte ik met name voor eigen gebruik. Niet zozeer voor de verkoop. Ik ben mezelf verder gaan ontwikkelen en me gaan verdiepen in de digitale ontwerp-mogelijkheden. Met als doel om deze uiteindelijk te combineren met mijn collages. Ik ben veel gaan oefenen en heb cursussen gevolgd.  Mijn 2 ontwerp-werelden kwamen hierdoor bij elkaar. Ik kreeg steeds vaker te horen uit mijn omgeving dat ik daar meer mee moest gaan doen. Toen ben ik op  groter formaat gaan ontwerpen. Hieruit is de kunstwerk-serie Dutch Dreams ontstaan. Ik heb hiermee geëxposeerd en aan vrienden, familie maar ook zakenrelaties gevraagd wat ze ervan vonden. Ik kreeg hele positieve reacties , zoals: “dit wil ik in het groot zien!” Ik proefde een behoefte naar muurvullende uitingen. Ik zat zelf ook al met de gedachte te spelen om van deze serie een behang-collectie van te maken, dus viel een en ander op zijn plaats en ben ik aan de slag gegaan. Een periode van hard werken volgde en uiteindelijk  heb ik mijn eerste behangcollectie in 2015 op de VT Wonen & Design beurs gepresenteerd. Uniek aan mijn designs is de combinatie van fysieke en digitale beelden die ik gebruik. Ik ontwerp ‘classy wallpapers’, en tegenwoordig ook interieurstoffen en vloerkleden. Alle ontwerpen kunnen op maat gemaakt worden. Bijvoorbeeld een bij jouw muur passende maat of het maken van een andere kleurstelling.

Van hobby naar business

Ik had niet direct mijn roots in de interieurbranche liggen, dus ik heb best een sprong in het diepe gewaagd. Ik was ervan overtuigd dat mijn designs vernieuwend waren en opgepakt zouden worden. Gelukkig waren de reacties naar aanleiding van de presentatie lovend en waren er direct partijen geïnteresseerd om het te gaan verkopen. Omdat de branche gewend is aan meerdere releases per jaar, gaan mensen al snel meteen uitkijken naar iets nieuws en vragen naar je volgende collectie. “Hoe gaat deze eruit zien en kan deze de vorige overtreffen?”  Dit bracht een enorme druk met zich mee waar ik best even mee heb geworsteld.  Ik moest dit echt leren loslaten. Pas toen dat lukte kwam de inspiratie en  kon ik op ontspannende wijze een nieuwe collectie ontwerpen en samenstellen. Inmiddels heb ik in drie jaar tijd drie collecties gereleased die ook alle drie goed ontvangen zijn. Ik heb een showroom in Almere en sinds kort een tweede in Culemborg. Daarnaast worden mijn producten bij 25 verkooppunten in Nederland geadviseerd en verkocht. In 2016 werd ik uitgeroepen tot Flevolandse Zakenvrouw van het jaar! Een bijzondere en mooie reis , een ontwikkeling waar ik heel trots op ben!

Valkuilen

Ik ben iemand die graag de teugels zelf in handen houdt. Mijn valkuilen zijn dan ook de randzaken. Ik kan mij soms heel druk maken over zaken die misschien helemaal niet tot mijn core business behoren. Een voorbeeld hiervan is het samenstellen van een collectieboek, ik kan mij dan bezig houden met details. Terwijl ik juist de grote lijnen zou moeten uitzetten en de details juist aan een ander zou moeten overlaten. Dit is echt een leerproces voor mij.

Balans en inspiratie

Nu de kinderen wat groter zijn, is het lastiger om echt tijd te maken voor elkaar. Iedereen heeft nu zijn eigen agenda en dat is soms wat ingewikkelder dan toen ze nog klein waren. Sowieso eten we vrijwel elke avond gezamenlijk. Dat is een belangrijk moment voor ons. Al moeten mijn man en ik er wel een beetje op letten dat we niet alleen over de zaak praten aan tafel 😉. Ik denk dat elke onderneemster er wel tegen aanloopt dat je neigt de zaak mee naar huis te nemen. Voor mij werkt het om hier keuzes in te maken en te zeggen; nu even niet. Nu ben ik er voor mijn man en/of de kinderen.

Ik start mijn dag iedere ochtend met een wandeling met mijn hond. Dit is echt mijn oplaad- of loslaat- moment. Ik neem ook geen telefoon mee, of andere zaken die kunnen afleiden maar neem bewust dit moment voor mezelf. Tijdens deze wandeling laat ik mij inspireren door de natuur of mijn lieve hond. Maar ook andere alledaagse dingen kunnen mij inspireren, zoals het bladeren door een magazine, een bezoekje aan de stad, een quote, een boek, of iets op TV.

Ambities

Als ik mijn ogen sluit en droom over de toekomst zou ik het echt te gek vinden als mijn ontwerpen wereldwijd in interieurs te zien zijn. Misschien met La Aurelia stores in diverse grote steden. Het is zo dat een gemiddelde mens 90% van hun leven  binnen doorbrengt. Hier zou ik ook graag iets voor willen betekenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kantoorruimtes, die mogen best wat inspirerender. Verder ben ik  hard bezig mijn merk op te bouwen. Ik zou het geweldig vinden als men bij het horen van de naam La Aurelia automatisch weet dat dit hèt label is voor bijzondere muur- en vloerdesigns.

Tips

Voordat ik mijn eerste collectie op de markt bracht, had ik enorme twijfels. Ik vond het mega spannend om voor mezelf te starten en zag allerlei beren op de weg. Mijn man stuurde mij toen via whatsapp de volgende quote: “Whatever you’re meant to do, do it now. The conditions are always impossible.” Dat gaf voor mij de doorslag. Ik kon altijd blijven vluchten in excuses, maar als ik dit echt wilde, dan moest ik ervoor gaan. Mijn tip is dan ook: Ga het gewoon doen! Geloof in jezelf. Wees creatief, geef niet op bij de eerste tegenslag. Vind je eigen weg en ga ervoor. En dit werkt!

Fabulous Friday

Omdat ik merk dat een ondernemers-agenda vaak drukbezet is en ik  het ontzettend leuk vind om andere (nieuwe) onderneemsters te ontmoeten, organiseer ik elke laatste vrijdagmiddag van de maand een netwerkborrel voor vrouwelijke onderneemsters. Dit event is genaamd Fabulous Friday- women in business. Dit is een plek waar je andere vrouwelijke onderneemsters kan ontmoeten en kunt sparren, of praten over zaken die je tegenkomt. Wie hier interesse voor heeft kan zich aanmelden voor de speciale Facebookgroep van Fabulous Friday of stuur een mail naar:
info@la-aurelia.com.

 

La Aurelia vind je op:

Website: https://la-aurelia.com/

Showrooms:

La Aurelia Design
De Steiger 77
1351 AE  Almere
Dinsdag – Vrijdag: op afspraak

ETC Design Center Europe
La Aurelia stand: 15 / 15a
Randweg 20
4104 AC Culemborg
Monday: Trade Day voor vakbranche
Dinsdag – Vrijdag: op afspraak

 

Instagram: https://www.instagram.com/la_aurelia/

Facebook: https://www.facebook.com/LaAureliaDesign/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/la-aurelia/

Twitter: https://twitter.com/LaAureliaDesign

Wil jij jouw verhaal delen om anderen te inspireren? Neem dan contact met ons op via info@wgotthis.nl