WBlogs

W need to stay balanced

Gisteren deelden we het verhaal van Aurelia Ebbe met je. Haar geheim om in balans te blijven is iedere ochtend helemaal alleen een wandeling te maken. Zonder telefoon of andere afleiding de dag beginnen. Wat kunnen we daarvan leren, en hoe kun jij beter in balans blijven? In deze blog geven we tips en reiken we suggesties aan hoe jij met een paar kleine aanpassingen ook beter in balans kunt blijven.

Tijd voor jezelf

Het is een open deur maar de hele dag zijn we met van alles bezig. We worden geleefd door ons werk, ons gezin, onze telefoon, ons sociale leven en allerlei andere factoren die ervoor zorgen dat je tijd snel gevuld raakt. Om dit te compenseren, heb je eigenlijk dagelijks een momentje voor jezelf nodig. Om even bij te komen van alle prikkels die je op een dag te verwerken krijgt, om de dag voor te bereiden, om je geest te sterken. Maar hoe doe je dat met een druk leven en wat doe je dan?

Even niks

Hier zit de kern en het lastigste; even helemaal niks. Geen telefoon, geen televisie, geen andere mensen. Helemaal niks. Een middagje Netflixen is dus niet echt tijd voor jezelf. Het idee is dat je dagelijks een moment voor jezelf inbouwt waar je je even helemaal afsluit. Je hoeft echt niet in kleermakerszit te gaan mediteren maar ga voor jezelf na wat jij prettig zou vinden. Wil jij wel in kleermakerszit mediteren; prima, ga je liever wandelen, of hardlopen; ook goed. Wellicht vind je het heerlijk om de dag te beginnen met stretchen om te ontspannen en je gedachten op een rij te zetten. Whatever works for you.

Wanneer

Het moment van de dag maakt niet zoveel uit. Probeer er in ieder geval dagelijks tijd voor te maken. Begin desnoods met 5 minuten rust voor het slapen gaan, of sta net even iets eerder op. Je zult merken dat als je eenmaal begint het steeds makkelijker wordt om tijd te vinden. Niet omdat je dag ineens langer is geworden maar omdat je het steeds belangrijker gaat vinden en er dus meer tijd voor maakt. Life is all about priorities 😉

Heb jij nog tips die je zou willen delen? Let us know in de comments. Wil je je verhaal delen om anderen te inspireren? Mail ons dan op info@wgotthis.nl. We’ll be in touch!